Δευτέρα, 1 Νοεμβρίου 2010

Για μια νέα Αρχή

High-res

Αποφάσεις έκτακτου ΔΣ του Συλλόγου Ικαρίας «Κάβο Πάπας» για τις καταστροφές στα χωριά του Πάπα.


Ο Σύλλογος Ικαρίας «Κάβο Πάπας», χωριών πρώην δημοτικού διαμερίσματος Καρκιναγρίου, εκφράζει τη βαθιά του λύπη για όσα βρήκαν τα χωριά μας και ολόκληρο το νησί, για την απώλεια ενός νέου ανθρώπου στο Αμάλου και για τις ζημιές τόσο σε προσωπικές περιούσιες, σε επαγγελματικές εγκαταστάσεις, στο γεωργικό και κτηνοτροφικό τομέα, όσο και στους δημόσιους χώρους. Είμαστε σίγουροι πως οι Ικαριώτες, όλοι μαζί, θα βρούμε τον τρόπο να ξαναφτιάξουμε όλα αυτά που αγαπήσαμε, όλα αυτά που μας ενώνουν.
Ο «Κάβο Πάπας», ως Σύλλογος γενικής μέριμνας των χωριών Καρκιναγρίου, Αμάλου, Καλάμου, Πεζιού και Λαγκάδας, θα σταθεί, όπως και πάντα μέχρι τώρα, δίπλα στους ανθρώπους του, προσφέροντας τους ό,τι είναι δυνατόν και βοηθώντας τους να ξαναφτιάξουν τις ζωές τους: Είναι οι γονείς μας, είναι οι παππούδες μας, είμαστε εμείς οι ίδιοι. Από εδώ και πέρα ξεκινάμε μια συνεχή προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση. Σας ανακοινώνουμε τις πρώτες αποφάσεις μετά το έκτακτο διοικητικό συμβούλιο μας, την Πέμπτη 21/10/10:
- Ο Σύλλογός μας θα διαθέσει μέρος του ταμείου του για την κάλυψη άμεσων αναγκών συγχωριανών μας, όπου χρειαστεί και μας ζητηθεί.
- Δημιουργία Ταμείου με σκοπό την επούλωση των πληγών που άφησε πίσω της η κακοκαιρία. Εθνική Τράπεζα Αριθμ. Λογαριασμού: 13994593401.  Παρακαλούμε τον κόσμο να συνδράμει.
- Συνεννόηση με τις επιτροπές πανηγυριών των χωριών μας ώστε να διατεθούν συντονισμένα τα χρήματα που θα μαζευτούν από το παραπάνω ταμείο, το ταμείου του συλλόγου και το ταμείο των επιτροπών.
- Επαφή με την Πανικαριακή Αδελφότητα Αμερικής προκειμένου να τους δώσουμε την πλήρη εικόνα της κατάστασης και να ζητήσουμε τη βοήθεια τους.
- Επαφή με τους «Μηχανικούς της Ελλάδος και του Κόσμου».
- Καλούμε τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου, όποιος μπορεί να κατέβει άμεσα στα χωριά μας προσφέροντας την εθελοντική του εργασία όπου χρειαστεί.
- Μέλη του ΔΣ είναι ήδη στα χωριά μας και σε συνεννόηση μαζί τους, θα εξετασθεί το ενδεχόμενο να οργανωθεί μια μαζική μετάβαση το 4μερο της 28ης Οκτωβρίου. Θα σας ενημερώσουμε σύντομα.
Έπεται και συνέχεια.
Παρακαλούμε ενημερώστε για όλα τα παραπάνω φίλους και γνωστούς σας.
Καλούμε όλα τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου να μας βοηθήσουν.
Με την  ευχή μα και την ελπίδα ότι όλη αυτή η καταστροφή θα ξεπερασθεί γρήγορα και θα μας δώσει την ευκαιρία να ξαναφτιάξουμε τις ζωές μας και τον τόπο μας από την αρχή.
Σύλλογος Ικαρίας,  Κάβο Πάπας,  χωριών δημοτικού διαμερίσματος Καρκιναγρίου, Μαιζώνος 66,  Τ.Κ. 10438,  Αθήνα,  τηλ 210 5221129, www.kavopapas.gr  e-mail: syllogos@kavopapas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου