Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Π.Α.Μ.Ε: Για το Εισητήριο στα κέντρα υγείας



Εργαζόμενοι-εργαζόμενες, αυτοαπασχολούμενοι ΕΒΕ, μετανάστες,
άνεργοι, νέοι και νέες, συμπατριώτισσες, συμπατριώτες

Από τις 16 του Γενάρη μπήκε εισιτήριο (χαράτσι) 5 ευρώ και στα Κέντρα Υγείας, ενώ ήδη στα Νοσοκομεία εφαρμόζεται από τις αρχές του χρόνου. Διαδικασία που δρομολογήθηκε κατά εντολή του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, όπως κατ’ ευφημισμό ονομάζεται το συγκεκριμένο Υπουργείο Υγείας, ταγμένο στην υλοποίηση των αντιλαϊκών πολιτικών στον τομέα της Υγείας, της ζωής μας δηλαδή, και είναι πλευρά της γενικότερης πολιτικής που εφαρμόζεται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ σε συνεργασία με την Ν.Δ. και το ΛΑΟΣ. Το χαράτσι των 5 ευρώ είναι πραγματικά άλλο ένα τείχος που σηκώνει η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ στην πρόσβαση των εργαζομένων, των ανέργων και γενικά της λαϊκής οικογένειας στις όποιες υποβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας έχουν μείνει στην ύπαιθρο, και στα αστικά Κέντρα.
Υπάρχει λύση που υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες:

Αποκλειστικά δημόσιο, δωρεάν σύστημα Υγείας-Πρόνοιας, με πλήρη κρατική χρηματοδότηση, που θα εξασφαλίζει μόνιμη, σταθερή εργασία, με πλήρη δικαιώματα στους εργαζόμενους και θα καλύπτει τις λαϊκές ανάγκες για υψηλού επιπέδου υπηρεσίες υγείας.
Καλούμε όλους τους κατοίκους της Ικαρίας να μην δεχτούν αυτό το χαράτσι αξιώνοντας καθημερινά, να έχουν τουλάχιστον δωρεάν είσοδο σε όλες της υγειονομικές δομές της επαρχίας. Η πρώτη απάντηση δόθηκε με το μπλοκάρισμα των εισπρακτικών μηχανισμών του Νοσοκομείου Ικαρίας και του Κέντρου Υγειάς Ευδηλου , από όλους εμάς σήμερα.
Δίνουμε συνέχεια στην οργάνωση της πάλης μας και στους αγώνες μας με την πανεργατική απεργία στις 10 Φλεβάρη. Συγκέντρωση στον Άγιο Κηρυκο στις 11πμ και πορεία στο νοσοκομείο

Ικαρία 24 Γενάρη 2010

ΠΑΜΕ - γραμματεία Ικαρίας και Φούρνων
Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας
Επιτροπή Αγώνα αυτοαπασχολούμενων – ΕΒΕ
Εργατικό Κέντρο Σάμου
Λαϊκή Συσπείρωση Ικαρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου