Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ



ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΜΕΛΟΣ Γ.Σ.Ε.Ε. – ΣΜΥΡΝΗΣ 2 – 83100 ΣΑΜΟΣ

ΤΗΛ. 2273 027561 – FAX 2273 028440
Ε-mail : eksamou@otenet.gr

                                                                              
Σάμος 12 Μαΐου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Εργατικό Κέντρο καταγγέλλει την προσχεδιασμένη εγκληματική επίθεση της αστυνομίας εναντίον των χθεσινών απεργών διαδηλωτών που είχε σαν αποτέλεσμα ένας συνάδελφός μας να χαροπαλεύει και δεκάδες άλλοι να νοσηλεύονται με σοβαρούς ή ελαφρύτερους τραυματισμούς.  
Η κυβέρνηση και οι κατασταλτικοί μηχανισμοί της, όλοι τους στην υπηρεσία του κεφαλαίου, ήθελαν να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα σε όσους αντιστέκονται και αντιπαλεύουν την πιο άγρια και αντιλαϊκή πολιτική, τουλάχιστον από την μεταπολίτευση και μετά. Ήθελαν να φοβίσουν τους εργαζόμενους ώστε να καμφθούν οι αντιστάσεις και οι αγώνες τους και μετά να συνεχίσουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση την ισοπεδωτική αντεργατική επίθεση προκειμένου να διαφυλάξουν την κερδοφορία του κεφαλαίου.
Οι δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων όλο το προηγούμενο διάστημα (με αφορμή και την Κερατέα) περί «πρωτοφανούς ανοχής της αστυνομίας» έδειχνε το δρόμο. Ήθελαν να χυθεί εργατικό αίμα και το σκορπίσανε άπλετα ανοίγοντας τα κεφάλια των διαδηλωτών και ξεδιπλώνοντας μια πρωτοφανή αγριότητα και μίσος εναντίον των εργαζομένων.
Οι εγκληματικές αυτές επιθέσεις δεν μας πτοούν. Το αντίθετο! Μας ατσαλώνουν γιατί γνωρίζουμε ποιους έχουμε απέναντι και ότι θα κάνουν τα πάντα για να υπερασπίσουν τα συμφέροντά τους. Το δικό μας συμφέρον και χρέος είναι ν’ αγωνιστούμε για το δικό μας δίκιο, για να μην περάσει η τρομοκρατία και ο αυταρχισμός. Ν’ αγωνιστούμε για την απαλλαγή της εργατικής τάξης από την βαρβαρότητα του κεφαλαίου.
          Η Διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου