Σάββατο 19 Νοεμβρίου 2011

Οδηγίες για τη μη Πληρωμή Χαρατσίων και Παρεμπόδιση Διακοπής Ρεύματος


ΕΡΓΑΤΙΚΟ  ΚΕΝΤΡΟ  ΣΑΜΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ 254/1935 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ - ΜΕΛΟΣ ΓΣΕΕ & ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΤΗΛ: 22730 27561 # FAX: 22730 28440 # E-MAIL: eksamou@otenet.gr

Με οργανωμένο αγώνα ενάντια σε χαράτσια - διακοπή ηλεκτροδότησης

Οργή και αγανάκτηση προκαλεί σε εκατοντάδες χιλιάδες εργατικές - λαϊκές οικογένειες σε όλη τη χώρα το γεγονός ότι καλούνται να πληρώσουν το χαράτσι για τα ακίνητα που φτάνει στα νοικοκυριά ενσωματωμένο στους λογαριασμούς της ΔΕΗ αυτές τις μέρες.

Άνθρωποι που δεν έχουν τη δυνατότητα ή δεν θέλουν να πληρώσουν το απαράδεκτο αντιλαϊκό χαράτσι, είναι αποφασισμένοι να κάνουν πράξη μέτρα όπως: Λουκέτα στα ρολόγια, μαζική παρεμπόδιση από την γειτονιά, κινητοποίηση στα γραφεία της ΔΕΗ για επανασύνδεση ρεύματος κ.ά.

Μας απειλούν, το ΜΑΥΡΟ ΜΕΤΩΠΟ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ (ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ) ΕΕ και ΔΝΤ, να ζήσουμε χωρίς ρεύμα και θέρμανση.

Πρέπει να πάρουν οργανωμένη απάντηση.

ΠΡΑΚΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ - ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Άμεσης προτεραιότητας ζήτημα είναι η παρεμπόδιση της διακοπής του ηλεκτρικού ρεύματος σε οικογένειες που δεν έχουν ούτε ένα ευρώ για να πληρώσουν ούτε το χαράτσι ούτε το ρεύμα. Σε αυτές τις περιπτώσεις πρέπει να υπάρξει άμεση κινητοποίηση, από τη Λαϊκή Επιτροπή και γειτόνων, ώστε να μη διακόψουν το ρεύμα. Επίσης, υπάρχει η δυνατότητα κατάθεσης αιτήσεων για ασφαλιστικά μέτρα στο Ειρηνοδικείο, με τις οποίες θα ζητείται από τον ειρηνοδίκη με προσωρινή διαταγή να απαγορεύσει στη ΔΕΗ να κόψει το ρεύμα.

2. Η μερική πληρωμή του λογαριασμού της ΔΕΗ, μέσω των αυτόματων ταμειακών μηχανών (ΑΤΜ) των τραπεζών: Επιλέγουμε τράπεζα στην οποία έχουμε λογαριασμό και κάρτα συναλλαγών (όχι πιστωτική). Πατάμε την επιλογή «ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΔΕΚΟ», πληκτρολογούμε το 12ψήφιο κωδικό ηλεκτρονικής συναλλαγής που υπάρχει πάνω στο λογαριασμό και πληρώνουμε μόνο το ποσό που προκύπτει αφού αφαιρέσουμε τη δόση του χαρατσιού. Μπορούμε και με κάρτα φίλου μας να κάνουμε την συναλλαγή πατώντας τον ΚΩΔΙΚΟ του δικού μας λογαριασμού.

3. Στη συνέχεια θα πρέπει με το απόκομμα της συναλλαγής (από το ΑΤΜ) να κοινοποιηθεί στη ΔΕΗ με γραπτή δήλωση ότι με το ποσό που πληρώσαμε θέλουμε να καλυφθεί μόνο η αξία του ρεύματος και των δημοτικών τελών, ζητώντας και επιμένοντας σε απόδειξη παραλαβής. Αυτό πρέπει να γίνει μαζικά προς τη ΔΕΗ γι' αυτό και χρειάζεται να απευθυνόμαστε στα σωματεία, στο Εργατικό Κέντρο, στη Λαϊκή επιτροπή αγώνα και όχι ατομικά.

4. Αν η ΔΕΗ δε δεχτεί να τα παραλάβει μπορούμε να τα στείλουμε με εξώδικο, που επίσης μπορεί να είναι ομαδικό. Τα σωματεία, το ΕΚΣ, οι Λαϊκές Επιτροπές, μαζικοί φορείς μπορούμε να παίξουμε αυτό το ρόλο γιατί έτσι κι αλλιώς μόνο με την οργανωμένη πάλη μπορεί να υπάρξει αποτέλεσμα και να έχει αντίκρισμα ο αγώνας.



ΤΟ ΔΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου