Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Απόφαση Γενικής Συνέλευσης Συλλόγου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ικαρίας - Κάλεσμα

22-11-2011

Η κυβέρνηση Παπαδήμου επιβλήθηκε στο λαό από τα οικονομικά κέντρα εξουσίας, την ΕΕ και το ΔΝΤ με στόχο να συνεχίσει και να ολοκληρώσει την καταστροφή της εργασίας, της ασφάλισης, της υγείας, της παιδείας, να ξεπουλήσει ολόκληρη τη χώρα, να διαλύσει τις ίδιες μας τις ζωές. Η ανίερη συμμαχία ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ και τα ντόπια δεκανίκια τους θα συνεχίσουν με ακόμη μεγαλύτερη ορμή την προάσπιση των συμφερόντων των τραπεζών και του κεφαλαίου. 
Τα επόμενα θύματα στο βωμό της σωτηρίας του συστήματός τους είναι η απόλυση εργαζομένων μέσω εφεδρείας (εργασιακή εφεδρεία, αυτοδίκαιη απόλυση, προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα). Για αρχή, εργαζόμενοι στην τοπική αυτοδιοίκηση στον τόπο μας πετάγονται στο δρόμο, οδηγώντας τις ζωές τους σε αδιέξοδα, ενώ ταυτόχρονα αποδομούνται οι ήδη υποστελεχωμένες δημοτικές υπηρεσίες (π.χ. ο παιδικός σταθμός που στην ουσία διαλύεται) του νησιού μας μέσω της κατάργησης της οργανικής θέσης που οι εργαζόμενοι αυτοί κατείχαν. Και αυτά μόνο για το 2011, καθώς από το 2012 το τσουνάμι της εφεδρείας θα σαρώσει και το στενό δημόσιο τομέα (σχολεία, νοσοκομεία, δημόσιες υπηρεσίες). Όσο για τα νοσοκομεία που ο Λοβέρδος επέμενε πως δεν θα θιγούν από την εφεδρεία, ήδη οι αυτοδίκαιες απολύσεις και η προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα πλήττουν τεχνικούς και διοικητικούς της υγείας και ενδεχόμενα εργαζομένους σε πλυντήρια, μαγειρεία και καθαριότητα. 
Αυτό που προέχει είναι να ορθώσουμε απέναντι σε κάθε απόλυση την ενωτική και οργανωμένη δράση των εργαζομένων όλων των κλάδων που πλήττονται. Όπλο μας είναι η αλληλεγγύη που δεν χτίζεται με ευχές, αλλά με πράξεις. Στο πρόσωπο των υπό απόλυση εργαζομένων του δήμου μας, βλέπουμε τα δικά μας πρόσωπα γιατί έρχεται και η δική μας σειρά. ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ! 

Η γενική συνέλευση κατέληξε στις εξής αποφάσεις: 
  • Απαιτούμε από το Δήμο Ικαρίας να μην υπογράψει καμία πράξη απόλυσης εργαζομένου. Εν όψει και του δημοτικού συμβουλίου της Πέμπτης 24-11-11, ζητάμε από το δημοτικό συμβούλιο να πάρει θέση ενάντια στη εφεδρεία. ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ. 
  • Συντονισμός με τα νοσοκομεία των γειτονικών νησιών για ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών και δράσεων ενάντια στην εφεδρεία. Επιστολή στις ομοσπονδίες ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ για οργάνωση κινητοποιήσεων. Η στάση της ΠΟΕΔΗΝ, να πετάει το μπαλάκι στα πρωτοβάθμια σωματεία για αγώνες με την ίδια απούσα, λειτουργεί διαλυτικά και το σημαντικότερο είναι πολύ κατώτερη των περιστάσεων. 
  • Κάλεσμα προς σωματεία και εργαζομένους του νησιού μας (εκπαιδευτικοί, οικοδόμοι, ξενοδοχοϋπάλληλοι, εργαζόμενοι στην ΔΕΗ, τον Δήμο και την εφορία, σύλλογοι γονέων, Εργατικό Κέντρο Σάμου) μέσα στην επόμενη εβδομάδα για ανάληψη κοινών πρωτοβουλιών ενάντια στο θεσμό της εφεδρείας. 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ του ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου