Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2011

Δήμος Ικαρίας - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: Έγκριση Ψηφίσματος στο Δ.Σ 7-12-2011

EΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ


Στη συνεδρίαση του Δ.Σ του Δήμου Ικαρίας στις 7-12-2011 εγκρίθηκε το παρακάτω ψήφισμα

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε την σχεδιαζόμενη αντικατάσταση του «Νήσος Μύκονος» που συνδέει την Ικαρία-Φούρνους και Σάμο, με τον Πειραιά, με το ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, πλοίο παλαιάς τεχνολογίας και περίπου 40 ετών.

Η αντικατάσταση αυτή αυξάνει την διάρκεια του ταξιδιού για την Ικαρία από 7 σε 12 ώρες περίπου.

Είναι ένα ακόμα δείγμα της έλλειψης υποστήριξης του Κράτους, προς τα ακριτικά νησιά μας.

Μέχρι το 2008 η Ικαρία εξυπηρετείτο με 4 πλοία. Τα δύο τελευταία χρόνια μόνο με το «Νήσος Μύκονος» που παρά το γεγονός ότι είναι ένα σύγχρονο πλοίο δεν επαρκούσε ιδιαιτέρα για τους καλοκαιρινούς μήνες με αποτέλεσμα να στραγγαλίζεται η τουριστική κίνηση προς το νησί μας.

Ήδη από το φθινόπωρο είχε περιορίσει τα δρομολόγια σε τρία εβδομαδιαίως. Η αντικατάστασή του με πλοίο παλαιάς τεχνολογίας θα συμβάλει περαιτέρω στην υποβάθμιση του οικονομικού, βιοτικού, πολιτιστικού αλλά ακόμα και του επιπέδου Υγείας των κατοίκων του νησιού μας.

Πιστεύουμε ότι βασική υποχρέωση της Πολιτείας είναι η διατήρηση σταθερών θαλασσίων οδών σε όλη την διάρκεια του χρόνου

Ζητάμε :

Α. Άμεσα σαν πρώτη και βασική ενέργεια προσωρινή αντικατάσταση του «Νήσος Μύκονος» με άλλο ανάλογο σύγχρονο πλοίο και με τουλάχιστον 4 δρομολόγια τους χειμερινούς μήνες.

Β. Συνεχή απρόσκοπτη σύνδεση του νησιού μας με το Κέντρο και τα νησιά της Περιφέρειας μας.

Ο Δήμος Ικαρίας είναι αποφασισμένος μεταφέροντας το γενικό αίσθημα απελπισίας και αγανάκτησης μιας Κοινωνίας που έχει πληρώσει βαρύ τίμημα στο παρελθόν με το ναυάγιο του Σαμίνα, να διεκδικήσει το αυτονόητο δικαίωμα στο αγαθό της συγκοινωνίας με ασφάλεια και να μην επιτρέψει την υποβάθμιση της ζωής των κατοίκων της Ικαρίας .

Καλούμε όλα τα Ικαριακά σωματεία και τους Ικαριώτες της Αθήνας και του Πειραιά αύριο 8-12-2011 και ώρα 14.00μμ έξω από το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας για να διεκδικήσουμε τα δίκαια αιτήματά μας.

Τέλος υποστηρίζουμε τις κινητοποιήσεις των συμπατριωτών μας που έχουν στόχο την επίλυση αυτού του ζωτικού για το νησί μας προβλήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου