Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011

Λ.Α.Σ Ικαρίας: Κατάθεση Πρότασης στο Δ.Σ για τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

Ικαρία, 2 Δεκεμβρίου 2011

Κατάθεση πρότασης για έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου
Θέμα - Ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες στο νομό Σάμου


Κύριε Δήμαρχε / Κυρία πρόεδρος
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι του Δ.Σ


Έχοντας υπόψη την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα ακτοπλοϊκά δρώμενα των νησιών μας, μετά τις τελευταίες ενέργειες των ακτοοπλόων καθώς και την απαράδεκτη στάση όλων των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ – ΝΔ, η οποίες αφού ικανοποίησαν τα προηγούμενα χρόνια τμηματικά όλες τις αξιώσεις των ακτοοπλόων, ενίσχυσαν την ασυδοσία τους και αναγορεύσαν σε μοναδικό παράγοντα της πολιτικής στον χώρο των μεταφορών το επιχειρηματικό κέρδος .

Καλούμε όλο τον Ικαριώτικο λαό να αντιδράσει τόσο στην εφαρμοζόμενη πολιτική όσο και στην προκλητική κίνηση των ακτοοπλόων να οδηγήσουν την ακτοπλοϊκή σύνδεση όλων των νησιών του νόμου Σάμου δεκαετίες πίσω αφού δρομολογούν πλοία άνω των 35 ετών (Σύμφωνα με δημοσιεύματα πρόκειται να αντικατασταθεί το Ν.ΜΥΚΟΝΟΣ από το ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ της ΑΝΕΚ με έτος κατασκευής το 1975 που σχεδιάζουν στη συνέχεια επίσης να αντικαταστήσουν με το ΜΥΤΙΛΗΝΗ της ΝΕΛ με έτος κατασκευής το 1973). Ενέργειες και πολιτικές που δημιουργούν σοβαρότατα προβλήματα σε όλους ανεξαιρέτως τους κατοίκους και τους επισκέπτες των νησιών μας, ενώ παράλληλα βάζουν κυριολεκτικά «ταφόπλακα» στην οποία αναπτυξιακή προοπτική υπάρχει στα νησιά μας.

Καλούμε επίσης την Δημοτική αρχή να φέρει άμεσα (όχι μετά την Τετάρτη 7/12/2011) το μεγάλο αυτό ζήτημα για συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Ικαρίας σε έκτακτη συνεδρίαση. Για να διαμορφώσουμε την θέση του Δημοτικού συμβουλίου και να καθορίσουμε την στάση μας για αυτή την σοβαρότατη υπόθεση.



Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της
ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου