Τετάρτη 28 Μαρτίου 2012

Σ.Ε.Ν.Ι :Επιστολή προς τα πολιτικά κόμματα των νησιών μας σχετικά με την κατεδάφιση του ΕΣΥ και τις συγχωνεύσεις νοσοκομείων


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΊΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ
Αρ. Πρωτ. 22/28-3-2012



Έχοντας καταλάβει τον τελευταίο καιρό πως ότι σπέρνεται σαν φήμη θερίζεται σαν γεγονός, ζητάμε από τους κατοίκους της Ικαρίας και των Φούρνων να επαγρυπνούν. Πόσο μάλλον όταν οι εφαρμοστικές διατάξεις του μνημονίου για την υγεία κάνουν λόγω για κλείσιμο 50 νοσοκομείων της χώρας μέσω των συγχωνεύσεων, μεταξύ των οποίων και το ΓΝ-ΚΥ Ικαρίας, το οποίο μετατρέπεται από 1-1-2013 σε παράρτημα του ΓΝ Σάμου. Πιστεύουμε ότι η διοικητική συνένωση είναι το πρώτο βήμα, (και όχι το μόνο βήμα όπως ισχυριζόταν ο υπουργός υγείας κος Λοβέρδος ) προς την υποβάθμιση του νοσοκομείου μας και ήδη τα πρώτα σημάδια είναι εμφανή: το Δ.Σ. του νοσοκομείου της Σάμου φαίνεται να απορρίπτει την πλήρωση της δεύτερης θέσης αναισθησιολόγου, ενώ αναλώσιμο υλικό που λείπει από το νοσοκομείο της Σάμου αναπληρώνεται από το νοσοκομείο της Ικαρίας. Η έστω και ελάχιστη αποδυνάμωση του νοσοκομείου μας θα είναι το καίριο πλήγμα στη συνεχώς υποβαθμιζόμενη ποιότητα της ζωής όλων μας λόγω των πολιτικών κυβέρνησης-τρόικας.

Ενόψει των επικείμενων βουλευτικών εκλογών και για να αποφύγουμε την ψηφοθηρία που βασίζεται στο αίσθημα ασφάλειας που προσφέρει ένα νοσοκομείο (ειδικά σε νησιά που η μετακίνηση δεν είναι δεδομένη), για να μην καπηλευτούν τη ψήφο μας υποψήφιοι που σφυρίζουν αδιάφορα σε θέματα που αφορούν την ποιότητα της ζωής μας, θέλουμε από τους υποψηφίους που θα στελεχώσουν τα ψηφοδέλτια των κομμάτων (και αναφερόμαστε κατ’ αυτόν τον τρόπο στα κόμματα εξουσίας) να μας εκφράσουν γραπτώς τη θέση που θα κρατηθεί από τους ίδιους και τον πολιτικό φορέα τους στο θέμα των συγχωνεύσεων.
Θα θέλαμε την απάντησή σας σύντομα για να γνωρίζουμε ποιοι είναι μαζί με τους κατοίκους της Ικαρίας και ποιοι είναι εναντίον τους. Η άρνηση απάντησης θα θεωρηθεί από εμάς ως συμμετοχή στην υποβάθμιση του νοσοκομείου μας και στη ποιότητα της ζωής μας.


Ζητάμε παράλληλα την έμπρακτη συμπαράσταση όλων εκείνων των πολιτικών δυνάμεων που πιστεύουν σε μια δημόσια δωρεάν υγεία και πρόνοια, χωρίς αποκλεισμούς και χαράτσια, βάζοντας τη δεδομένη στιγμή, μία και μόνο βασικότατη προτεραιότητα: την ύπαρξη του νοσοκομείου Ικαρίας ως αυτοτελές ΝΠΔΔ. Η συγχώνευση θα ακυρώσει τους αγώνες, τα προσωπικά έξοδα και τον κόπο των προγόνων μας, οι οποίοι έχτισαν αυτό το νοσοκομείο για να έχουν την υγεία που δικαιούνταν.
« Αλλοίμονον, εάν, μη γένοιτο, αδιαφορήσουν (οι κάτοικοι της Ικαρίας) και με την αδιαφορίαν των προκαλέσουν την διακοπή της λειτουργίας του. Τότε θα πεισθούν ότι θα πληρώνουν τετραπλάσια χρήματα, τα οποία τότε θα αναγκασθούν να τα εξεύρουν, αναζητούντες την υγείαν των εις Αθήνας ή αλλαχού». (απόσπασμα από την έκδοση ΙΚΑΡΟΣ της πανικαριακής αδελφότητας Αμερικής 1963, σελίδα 11)


Από το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου