Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Ανακοίνωση ΑΣΣΕ/ΔΕΗ

ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΕΗ  ( ΑΣΣΕ/ΔΕΗ)
assedei@gmail.com www.assedei.blogspot.com

ΟΧΙ  στην υπογραφή αυτής της ΣΣΕ.ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΡΑ  

Μέσα στην γενικευμένη επίθεση από την πολιτική της τρόικας και των μνημονίων και ειδικά με βάση  τις προβλέψεις του μεσοπρόθεσμου η κυβέρνηση και η  διοίκηση της ΔΕΗ καθυστέρησαν την υπογραφή της  ΣΣΕ με την ΓΕΝΟΠ ώστε να βρεθούμε προ της λήξης  της μετενέργειας και να υπάρχει κίνδυνος κατάργησης  επιδομάτων. Υπέβαλλαν τελικά σχέδιο ΣΣΕ για συζή-  τηση και βρίσκονται σύμφωνα με πληροφορίες κοντά  στην υπογραφή του με την ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ..

 Το σχέδιο περιλαμβάνει κατάργηση της μονιμότητας και απολύσεις, ενίσχυση του διευθυντικού δι-  καιώματος, καθιέρωση των υποχρεωτικών μεταθέσε-  ων, πάγωμα του χρονοεπιδόματος, οδηγεί σε μεγαλύ-  τερες μειώσεις μισθών που αγγίζουν το 17% και μειώ-  νει το κόστος των προσαυξήσεων της βάρδιας και του  Σαββάτου. Επίσης είναι ένα σχέδιο που δεν διευκρινί-  ζει ούτε εξασφαλίζει τις θυγατρικές που φτιάξανε και  τι θα γίνουν οι εργαζόμενοι σε αυτές σε περίπτωση  πώλησης τους . Ένα σχέδιο που ενσωματώνοντας επι-  δόματα και βαφτίζοντάς τα με βάση τη μετενέργεια  δημιουργεί τον κίνδυνο να καταγγελθεί η σύμβαση  μονομερώς ανά πάσα στιγμή.

Κάτω από αυτή την νέα συγκυρία η ηγεσία  της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ έχει όπως είναι φανερό 2 επιλο-  γές : η 1η αφορά την κατάλληλη προετοιμασία για  την κάθοδο σε γενικευμένη απεργιακή κινητοποίη-  ση ενάντια στην προτεινόμενη σύμβαση και στους  νόμους που την επιβάλλουν και η 2η επιλογή είναι η  υπογραφή της κατάπτυστης αυτής ΣΣΕ. Στην περίπτωση της υπογραφής της οι συνάδελφοι πρέπει να  γνωρίζουν ότι οι νόμοι συνεχώς αλλάζουν σε βάρος  των εργαζομένων και ένας επόμενος νόμος μπορεί να  οδηγήσει με την σειρά του σε νέες περικοπές, σε μεγαλύτερη χειροτέρευση των συνθηκών εργασίας που θα  αγγίζουν συνθήκες σκλαβιάς.   

 Η ΑΣΣΕ/ΔΕΗ μπροστά σε αυτή την κατάσταση  καλεί την ηγεσία της Ομοσπονδίας να προχωρήσει  σύντομα σε γενικές συνελεύσεις και σε δημοψήφισμα  στους χώρους δουλειάς ώστε να αποφασίσουν οι ίδιοι  οι εργαζόμενοι για τόσο σημαντικά ζητήματα πριν  προχωρήσει στην υπογραφή της νέας ΣΣΕ. Άλλωστε  το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ οφείλει να κινείται στα πλαίσια  που έχουν θέσει οι αποφάσεις των συνεδρίων της και  κανένα συνέδριο δεν το έχει εξουσιοδοτήσει να συμφωνήσει πχ σε απολύσεις ή σε υποχρεωτικές μεταθέσεις. 

 Σε όσους δε επικαλούνται την λήξη της μετενέργειας και τον κίνδυνο κατάργησης επιδομάτων να είναι  βέβαιοι, πως περισσότερο από εμάς φοβούνται μια  έκρυθμη κατάσταση στην ΔΕΗ, οι κυβερνώντες των  μνημονίων και της φτωχοποίησης του λαού μας. Και  τέλος πάντων δεν μπορεί κάτω από το κράτος εκβιασμών, τρομοκρατίας και απειλών να οδηγούμαστε  στην αποδοχή αφαίρεσης κατακτήσεων και εκποίησης  του Δημόσιου πλούτου που λέγεται ΔΕΗ.   

ΑΣΣΕ/ΔΕΗ - Μάης 2012/1  
 «Γιατί δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα πέραν από τις αλυσίδες μας.  Έχουμε όμως να κερδίσουμε έναν κόσμο ολόκληρο»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου