Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Η Βουλευτής του Νομού Σάμου Αγνή Καλογερή για τη νέα σχολική χρονιά

Σάμος,10 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

«Φεγγαράκι μου λαμπρό φέγγε μου να ΠΕΡΠΑΤΩ, να πηγαίνω στο Σχολειό, να μαθαίνω γράμματα….»

Ναι, τα παιδιά μας αρχή της σχολικής χρονιάς 2012-2013, πρέπει να ξεκινήσουν αχάραγα για το σχολείο, αφού δεν υπάρχουν λεωφορεία.

Η μνημονιακή κυβέρνηση δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την μεταφορά τους. Και η παιδεία ύψιστη υποχρέωση της πολιτείας κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα, μέρα τη μέρα εμπορευματοποιείται, γίνεται πολυτέλεια, προνόμιο των λίγων και ένα ακόμη καθημερινό άγχος για τους γονείς.

Στην χώρα που ανθούν οι Τράπεζες μαραίνονται τα Σχολεία. Οι συνεχείς περικοπές στα μισθολόγια των εκπαιδευτικών μαζί με την έλλειψη υποδομών αφήνουν μόνη κινητήρια δύναμή της το φιλότιμο. Όλοι γνωρίζουμε ότι το μέλλον μιας πατρίδας χωρίς παιδεία έχει κοντά ποδάρια. Η προάσπιση της παιδείας για το λαό είναι εθνικό καθήκον.

Σήμερα, Δευτέρα 10-09-2012 ευχόμαστε στα παιδιά μας καλή σχολική χρονιά και διασφαλίζουμε αυτή την ευχή μας με συλλογικό μετωπικό αγώνα. Καλούμαστε όλοι οι εμπλεκόμενοι να συστρατευτούμε σε μέτωπο παιδείας και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί το απαραίτητο και αυτονόητο για τη νέα γενιά που καταδικάστηκε ερήμην χωρίς να έχει ευθύνη για το σημερινό κατάντημα.


Η ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
ΑΓΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου