Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου 2012

Γραφείο Αντιπεριφερειάρχη Σάμου: Για τις μεταφορές των μαθητών

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΜΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Δ/νση: Δερβενακίων και Α. Αλέξη

Σάμος 83100

Τηλ: 22733 50401, 22733 50403

Fax: 22730 25444

E-mail: ganti@samos.pvaigaiou.gov.gr 

Σάμος 13-09-2012

ΠΡΟΣ: ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ


Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς οι μεταφορείς που έχουν αναλάβει το έργο της προσέλευσης των μαθητών στις σχολικές μονάδες των νησιών μας, αρνούνται έως σήμερα να εκτελέσουν την παροχή των υπηρεσιών τους. Το σχολικό έτος ξεκίνησε χωρίς να έχουν πληρωθεί οφειλές 1.800.000,00 ευρώ της προηγούμενης χρονικής περιόδου από το Υπουργείο Εσωτερικών.


Απεναντίας, ενώ από τον Αύγουστο η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου είχε ενημερώσει τους αρμοδίους για το ζήτημα και το έφερε με πρότασή της στο Περιφερειακό Συμβούλιο, το οποίο αποφάσισε σχετικά για τη διαχείριση του μεταφορικού έργου της νέας περιόδου, το Υπουργείο Εσωτερικών, διέθεσε για τους μεταφορείς της Σάμου το ποσό των 217.000 ευρώ.

Με τον τρόπο αυτό, η Πολιτεία έχει εγκαταλείψει διαχρονικά τις πάγιες υποχρεώσεις της απέναντι σε μαθητές και γονείς, δεν έχει συνειδητοποιήσει τον ιδιαίτερο ρόλο της παιδείας και την αξία της εκπαίδευσης, που μέρος αυτής της διαδικασίας είναι και η απρόσκοπτη μεταφορά των μαθητών. Η μεταβίβαση του κόστους του μεταφορικού έργου των μαθητών στον καθημερινό προϋπολογισμό της κάθε οικογένειας και ιδιαίτερα σε μας που ζούμε σε νησιωτικές περιοχές, αποτελεί απώλεια του κοινωνικού κράτους δικαίου, που το Υπουργείο δείχνει να μην αντιλαμβάνεται παρ΄ όλες της εκ διαμέτρου διατυπωμένες απόψεις του, περί επίλυσης του προβλήματος.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου