Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου 2012

Γραφείο Αντιπεριφεριάρχη Σάμου Δελτίο Τύπου: Μεταφορές Μαθητών και ζήτημα Λαθρομετανάστευσης



                     
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΣΑΜΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
Δ/νση: Δερβενακίων και Α. Αλέξη
            Σάμος 83100
Τηλ: 22733 50401, 22733 50403
Fax: 22730 25444



                      Σάμος 06-09-2012


                ΠΡΟΣ:  ΜΜΕ

ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

  1. Σήμερα Πέμπτη 6 Σεπτεμβρίου, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, έγινε ενημέρωση από κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, που αφορά ζητήματα αρμοδιοτήτων του. Η αύξηση της διακίνησης λαθρομεταναστών προς τα νησιά του Αιγαίου το τελευταίο χρονικό διάστημα και η προσωρινή διαμονή - κράτησή τους στη Σάμο, είναι θέματα που απασχολούν την τοπική κοινωνία και τους αρμόδιους εμπλεκόμενους φορείς λόγο της μη λειτουργίας του υφιστάμενου χώρου υποδοχής. Εκ μέρους των εκπροσώπων της Ύπατης Αρμοστείας, δηλώθηκε η πρόθεσή τους να ξαναεπισκεφθούν το νησί μας.

  1. Στην συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβούλιο, την Τετάρτη 5 Σεπτεμβρίου που πραγματοποιήθηκε στη Μυτιλήνη, ύστερα από  εισήγηση του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου με θέμα τη μεταφορά μαθητών, αποφασίσθηκε η μη αποδοχή των προθέσεων του Υπουργείου Εσωτερικών για την μεταφορά των αρμοδιοτήτων της διαχείρισης του μεταφορικού έργου στις Περιφέρειες, χωρίς την εξασφάλιση προηγούμενων προϋποθέσεων. Συγκεκριμένα: Α) Να προηγηθεί πλήρης εξόφληση από το Υπουργείο Εσωτερικών, των έως σήμερα οικονομικών υποχρεώσεων προς τους μεταφορείς. Β) Να καθοριστεί συγκεκριμένο πάγιο χρονοδιάγραμμα εκταμίευσης και καταβολής  των οικονομικών υποχρεώσεων προς τους αναδόχους του έργου της      μεταφοράς μαθητών. Γ) Να κατατεθούν διάταξη νόμου για τροποποίηση του Ν 3852/2010 «Καλλικράτης» και πράξη νομοθετικού περιεχομένου για παράταση των υφιστάμενων συμβάσεων.
     Η Περιφερειακή Ενότητα Σάμου ενδιαφέρεται για τη χωρίς προβλήματα
έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς και θεωρεί μείζον θέμα την ομαλή και
απρόσκοπτη διακίνηση των μαθητών  προς τις σχολικές μονάδες από τους μεταφορείς, με ταυτόχρονη εξόφληση των οικονομικών υποχρεώσεων της Πολιτείας.



                                                            Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΣΑΜΟΥ


                                                           ΘΕΜΙΣΤΟΚΛΗΣ ΠΑΠΑΘΕΟΦΑΝΟΥΣ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου