Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ε.Κ.Σ: Ανακοίνωση - Κάλεσμα σχετικά με την λειτουργία ιδιωτικού οινοποιείου στη Σάμο

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ 254/1935 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ - ΜΕΛΟΣ ΓΣΕΕ & ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΣΜΥΡΝΗΣ 2 -83100- ΣΑΜΟΣ # ΤΗΛ: 22730 27561 # FAX: 22730 28440 # E-MAIL: eksamou@otenet.gr



Σάμος 20/9/2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ - ΚΑΛΕΣΜΑ


Η Διοίκηση του ΕΚΣ καταγγέλλει την απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη να δώσει άδεια λειτουργίας Ιδιωτικού οινοποιείου στη Σάμο.


Σε μια περίοδο που λόγω της κρίσης αυξάνουν τα χαράτσια, αυξάνει το κόστος παραγωγής, οι τράπεζες αυξάνουν τη τοκογλυφία, η συγκεκριμένη απόφαση θα οδηγήσει στην καταστροφή του εισοδήματος 3.000 αμπελοκαλλιεργητών και της οικονομίας του τόπου

Θεωρούμε ότι έρχεται σε αντίθεση με τα συμφέροντα των αμπελουργών και των οικογενειών τους. Καταστρέφει τους μικρομεσαίους αμπελουργούς και εξυπηρετεί τα συμφέροντα των βιομηχάνων παραγωγής και εμπορίας οίνου.

Χρόνια τώρα κυβέρνηση και Ευρωπαϊκή Ένωση παίρνουν αποφάσεις για το ξερίζωμα των αμπελιών και μέτρα προκειμένου να ενισχυθούν οι μονοπωλιακοί όμιλοι και στον συγκεκριμένο κλάδο αγροτικής παραγωγής, εις βάρος των φτωχών μικροκαλλιεργητών αμπελουργών.

Καλούμε τα σωματεία μέλη μας όλους τους εργαζόμενους και όλο το Σαμιακό Λαό να συμμετέχει την Δευτέρα 24/9/2012 και ώρα 10 το πρωί στον αποκλεισμό της αντιπεριφέρειας.


Η προστασία του εισοδήματος των αμπελουργών είναι υπόθεση όλων μας. Τα κέρδη από αυτή την παραγωγική δραστηριότητα πρέπει να λειτουργήσουν σε όφελος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και όχι σε όφελος των μεγαλοβιομηχάνων και των τραπεζών.



Η Διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου