Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΣΕΜΜΕΛ: Απεργία στα ΜΜΕ Λέσβου


Αριστοτέλους Βαλαωρίτου 7β & Κωνσταντίνου Δαβάκη

Μυτιλήνη Λέσβου 81100

6937640136 & 6932313012

semmel@hotmail.gr

Δευτέρα 15 Οκτωβρίου 2012

ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 17 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΛΕΣΒΟΥ

Το Σωματείο Εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης Λέσβου στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής πανεργατικής απεργίας της ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ που έχει εξαγγελθεί για την Πέμπτη 18/10/2012, καλεί όλους τους εργαζομένους στον Τύπο και στα ΜΜΕ να συμμετάσχουν μαζικά, δυναμικά και ενωτικά στην 24ωρη απεργία που έχουν κηρύξει οι Ενώσεις κι οι Ομοσπονδίες του κλάδου από τις 06.00 π.μ. της Τετάρτης 17 έως και τις 06.00 π.μ. της Πέμπτης, 18 Οκτωβρίου 2012, προτάσσοντας την κάθετη και συνολική αντίσταση και διαμαρτυρία τους στη συνεχιζόμενη προσπάθεια αναίρεσης κάθε εργασιακού και κοινωνικο-ασφαλιστικού δικαιώματος από πλευράς εργοδοσίας, κυβέρνησης και τρόικας.

Τα τελευταία χρόνια οι εργοδότες του Τύπου και των ΜΜΕ, ακολουθώντας τις εκβιαστικές επιταγές της τρόικας (ΕΕ-ΔΝΤ-ΕΚΤ) και των κυβερνήσεων, οδήγησαν χιλιάδες συναδέλφους μας στην ανεργία και την οικονομική εξαθλίωση, ισοπέδωσαν μισθούς και αποζημιώσεις, επέκτειναν με σαρωτικό και αυταρχικό τρόπο τις κακοπληρωμένες και επισφαλείς, ελαστικές λεγόμενες μορφές εργασίας, τρομοκράτησαν και εκβίασαν συναδέλφους για να τους αποσπάσουν τις υπογραφές σε ατομικές συμβάσεις εργασίας καταργώντας με αυτό τον τρόπο τις ΣΣΕ. Και στα ΜΜΕ της Λέσβου δεν λείπουν τα φαινόμενα της ανασφάλιστης εργασίας, της «παραδημοσιογραφίας», των ατομικών συμβάσεων, της καταστρατήγησης κάθε έννοιας εργασιακού δικαιώματος.

Οι νέες περικοπές μισθών, συντάξεων και ασφαλιστικών δικαιωμάτων που προετοιμάζονται από τη συγκυβέρνηση σε αγαστή συνεργασία με την Τρόικα επιχειρούν να δώσουν τη χαριστική βολή στους εργαζόμενους των Μέσων Ενημέρωσης και όλων των κλάδων, να πολλαπλασιάσουν τις απολύσεις και την ανεργία και να εξευτελίσουν πλήρως τους όρους δουλειάς ούτως ώστε να επιφορτιστούν με την αποπληρωμή του χρέους οι εργαζόμενοι.

Πρέπει να τους σταματήσουμε, είναι θέμα Αξιοπρέπειας!

Όμως οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να πειστούν από τους εκφοβισμούς των εργοδοτών, γιατί η εργασία τους είναι πέρα από θέμα επιβίωσης, θέμα αξιοπρέπειας και ταυτόχρονα, το πιο αδιαπραγμάτευτο δικαίωμά τους. Μέσα στις συνθήκες της χειρότερης εργοδοτικής επίθεσης από τη μεταπολίτευση και μετά, το πολυτιμότερο όπλο των εργαζομένων είναι η μεταξύ τους αλληλεγγύη.

Κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του μπροστά στην απόλυση, την επιβολή περικοπής μισθού, τον καταναγκασμό κατάρτισης ατομικής σύμβασης εργασίας με χαμηλότερες αποδοχές. Καθένας μόνος του γίνεται όλο και πιο ευάλωτος στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες.

Αντιθέτως όλοι και όλες ενωμένοι με έμπρακτη συναδελφική συμπαράσταση αλλά και με τη μαζική και μαχητική συμμετοχή στο σωματείο μας, μπορούμε να αντισταθούμε και να εξασφαλίσουμε ότι οι εργοδότες δεν θα μπορέσουν να επιτύχουν τα σχέδιά τους για οικονομική και κοινωνική σύνθλιψη των εργαζομένων.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, ΑΞΙΩΝΟΥΜΕ, ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ:

- Την απαγόρευση των απολύσεων με νόμο

- Τη στήριξη και προστασία των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας και την υποχρεωτική εφαρμογή τους σε όλα τα ΜΜΕ.

- Την επέκταση όλων των ασφαλιστικών και εργασιακών δικαιωμάτων και στο χώρο του διαδικτύου.

- Την απόκρουση των ατομικών συμβάσεων, της διάλυσης των εργασιακών σχέσεων, των αμοιβών ελεημοσύνης, των περικοπών στους μισθούς και τα επιδόματα.

Κανένας μόνος του – Όλοι στην απεργία!

Για το Διοικητικό Συμβούλιο

Η Πρόεδρος Η Γενική Γραμματέας

Χριστίνα Καλλέργη Ανθή Παζιάνου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου