Τρίτη 16 Οκτωβρίου 2012

O Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους στην Ικαρία

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σάμος,

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΣΑΜΟΥ

Ταχ. Δ/νση : Δερβενακίων 1 ΠΡΟΣ: ΜΜΕ


Ταχ. Κώδ. : 83 100

Πληροφορίες :

Τηλέφωνο : 22733 50401

FAX : 22730 - 25444

Ε-mail : ganti@samos.pvaigaion.gov.gr 





16 Οκτωβρίου 2012 

 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Xθες, στις 15 Οκτωβρίου στην Ικαρία, ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου κ. Θεμιστοκλής Παπαθεοφάνους παραβρέθηκε σε συνάντηση εργασίας στο Δημοτικό Κατάστημα στον Άγιο Κήρυκο όπου με συμμετοχή του Δημάρχου και μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Ικαρίας, εξετάστηκαν θέματα που αφορούν την υλοποίηση έργων του ΕΣΠΑ, τα οποία εκτελούνται μέσω προγραμματικών συμβάσεων με το Δήμο Ικαρίας και καταστρώθηκε σχέδιο δράσεων για την περαιτέρω πορεία υλοποίησής τους.


Στη συνέχεια, ακολούθησε ευρεία σύσκεψη στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Ικαρίας, όπου με την παρουσία του εντεταλμένου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Κουλουλία και τη συμμετοχή πληθώρας διευθυντικών στελεχών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς και μαθητών του νησιού, έγινε γόνιμος και εποικοδομητικός διάλογος για το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών.

Με αφορμή το παραπάνω θέμα, σε τηλεδιάσκεψη με τη Μυτιλήνη η Προϊσταμένη Αρχή, που εποπτεύει τις διευθύνσεις των εκπαιδευτικών βαθμίδων, αντάλλαξε απόψεις για ζητήματα λειτουργίας των σχολικών μονάδων στην Ικαρία, καθώς και για ιδιαίτερα θέματα που απασχολούν την εκπαιδευτική κοινότητα. Ύστερα από ενέργειες του κ. Αντιπεριφερειάρχη, από σήμερα, η μεταφορά των μαθητών σε όλη την Ικαρία εξελίσσεται κανονικά.

Σήμερα, 16 Οκτωβρίου στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Σάμου, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου κας Καλογήρου, η οποία ενημερώθηκε για τα επιμέρους θέματα αρμοδιότητας της Περιφερειακής Ενότητας Σάμου. Η κα Καλογήρου γνώστης των προβλημάτων που απασχολούν τα νησιά μας, δεσμεύτηκε για την άμεση συμμετοχή των υπηρεσιών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου στη διεκπεραίωση ζητημάτων που επιλαμβάνονται ενεργειών της Γενικής Κυβέρνησης, με αντικείμενο το νησιωτικό χώρο και τους κατοίκους του.


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου