Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Διακύρηξη της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ για τις εκλογές του Δ.Σ της ΕΛΜΕ

ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ

ΜΕ ΙΣΧΥΡΟ Π.Α.ΜΕ. ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΥΣΗ

Στις 28 Νοέμβρη άλλαξε το συσχετισμό στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ.

Δυνάμωσε την ΕΣΑΚ – ΔΕΕ, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ.

ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΛΠΙΔΑ!

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

1. Τα νέα μέτρα περνούν βαριές αλυσίδες στο λαό.

Χιλιάδες απολύσεις στο Δημόσιο μέχρι το τέλος του 2016, μισθοί 660 ευρώ στο νεοδιόριστο εκπαιδευτικό, που δεν φτάνουν ούτε για το νοίκι και το φαγητό, περαιτέρω υποχρηματοδότηση των Δήμων, των σχολείων και των Νοσοκομείων.

Τα μέτρα αυτά δεν αφήνουν κανέναν απ’ έξω. Τσακίζουν όλο το λαό. Δεν είναι ούτε προσωρινά, ούτε τα τελευταία, όπως ψευδώς ισχυρίζεται ο Πρωθυπουργός. Παίρνονται για την ενίσχυση του ανταγωνισμού, της κερδοφορίας και τη θωράκιση του συστήματος.

2. Κυβέρνηση-πλουτοκρατία και τα χρυσοπληρωμένα παπαγαλάκια τους στα ΜΜΕ ισχυρίζονται ότι τα μέτρα αυτά παίρνονται για την αντιμετώπιση του χρέους. Κρίση χρέους τη λέει και ο Ομπάμα, η Λαγκάρντ, η Μέρκελ, ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, ο Κουβέλης, κρίση χρέους την λέει και ο Τσίπρας.

Όσο η χώρα θα είναι μέσα στη λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. και κάτω από την μπότα των τραπεζιτών, όσο θα βαφτίζουν την καπιταλιστική οικονομική κρίση ως κρίση χρέους, όσο θα αναγνωρίζεται το χρέος, θα έχουμε Δανειακές Συμβάσεις, τοκοχρεολύσια και Μνημόνια, θα χρωστάμε και θα απολογούμαστε στους πιστωτές. Δεν αναγνωρίζουμε κανένα χρέος. Είναι όλο της πλουτοκρατίας.

Κανένας φόβος-Καμιά υποταγή. Υπάρχει λύση!

Η λύση βρίσκεται σ’ έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που περιλαμβάνει: 

  • Μονομερή διαγραφή του χρέους. 
  • Έξοδο από την λυκοσυμμαχία της Ε.Ε. 
  • Κίνημα κι αγώνα ώστε να ‘ρθουν τα πάνω-κάτω. Φιλολαϊκή ανάπτυξη και προοπτική, ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Ο λαός στο τιμόνι της εξουσίας και αφέντης στον πλούτο που παράγει, για μια ζωή με δικαιώματα, χωρίς ανέργους, χωρίς πορνεία και ναρκωτικά, χωρίς το δηλητήριο του ρατσισμού και του φασισμού, με ελεύθερο χρόνο, πολιτισμό, δωρεάν υγεία, παιδεία.

Ελεύθερος λαός είναι μόνο αυτός που κυριαρχεί στον πλούτο που παράγει

Αυτή είναι η γραμμή του ΠΑΜΕ!

Καμιά άλλη δύναμη δεν έχει αυτόν τον προσανατολισμό, αυτή τη γραμμή.

3. Πάνω σε αυτή τη γραμμή επιδιώκουμε:

Να συσπειρωθούν όλοι. Εργάτες και υπάλληλοι, πρωτοβάθμια σωματεία, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Επιτροπές Αγώνα, Λαϊκές Επιτροπές, συνδικαλιστές, κ.α. Να δυναμώσει ο ενιαίος αγώνας, η λαϊκή συμμαχία. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ να μπλοκάρουμε τα μέτρα. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ στην αντεπίθεση να γκρεμίσουμε Μνημόνια και αφεντικά.

Πάνω σε αυτή τη γραμμή επιδιώκουμε την ενότητα όλων των εργαζομένων, όλου του λαού για μια ζωή με δικαιώματα, για ν’ απαλλαγούμε από τους δυνάστες και τους εκμεταλλευτές μας, τους κηφήνες και τα παράσιτα που οδήγησαν το λαό σε χρεοκοπία. Πάνω σε αυτή τη γραμμή επιδιώκουμε την ανασύνταξη του εργατικού λαϊκού κινήματος, την αναβάθμιση της λειτουργίας και της δράσης των πρωτοβάθμιων σωματείων, την αλλαγή των συσχετισμών δύναμης στο συνδικαλιστικό κίνημα.

Κίνημα που μπορεί να τους φοβίσει, να αποσπάσει κάποιες κατακτήσεις είναι αυτό που παλεύει για όλα τα καθημερινά προβλήματα και ταυτόχρονα διεκδικεί την εξουσία για το λαό.

Τέτοιο κίνημα είναι το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα.

Εδώ βρίσκεται η ελπίδα και η προοπτική και απ’ αυτή την άποψη στις αρχαιρεσίες για την ανάδειξη του νέου Διοικητικού Συμβουλίου είναι ανάγκη να ισχυροποιηθεί το ψηφοδέλτιο της ΕΣΑΚ-ΔΕΕ που στηρίζει το ΠΑΜΕ.
Ενότητα κι αγώνας για να μην εφαρμοστούν τα μέτρα στην πράξη! 
  • Να μην περάσει καμιά απόλυση στο Δημόσιο. Να μπλοκαριστεί η κατάργηση των οργανικών θέσεων, να μην δοθεί κανένας κατάλογος που θα περιλαμβάνει καταργούμενες οργανικές θέσεις και απολυμένους. 
  • Να μην περάσει η αξιολόγηση, οι συμπτύξεις των τμημάτων (30αρια τμήματα), το νέο κύμα συγχωνεύσεων των σχολείων, των ΕΠΑΛ-ΕΠΑΣ. Να μπλοκαριστεί η μεταφορά του κόστους των βιβλίων στους γονείς και οι υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών σε όλη την Ελλάδα.
  • Καταβολή των χρωστούμενων και έκτακτη χρηματοδότηση στις σχολικές επιτροπές για τις άμεσες λειτουργικές ανάγκες των σχολείων (θέρμανση, αναλώσιμα, καθαριότητα, κ.α.). Υγεία και περίθαλψη για όλους τους μαθητές και άμεσα μέτρα στήριξης για τα παιδιά των ανέργων.

4. Γύρνα την πλάτη στη ΔΑΚΕ που με νύχια και δόντια παλεύει για την εφαρμογή της πολιτικής και των μέτρων που εξαθλιώνουν και τους εκπαιδευτικούς και όλο το λαό. Είναι δύναμη υποταγής των εκπαιδευτικών στα μέτρα σφαγής της αξιολόγησης και των απολύσεων που εφαρμόζει ο πολιτικός της φορέας η ΝΔ.

Η λύση δεν βρίσκεται ούτε σε μια κυβέρνηση τάχα καλύτερης διαχείρισης-διαπραγμάτευσης. Τέτοια λύση που να ικανοποιεί και το λαό και τα μονοπώλια δεν υπάρχει. Είναι απάτη! Τη «λύση» αυτή προτείνουν οι δυνάμεις της νέας σοσιαλδημοκρατίας στο κίνημα, οι δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες εξελίσσονται πλέον ως ο νέος αυριανός κυβερνητικός συνδικαλισμός, σε συνθήκες κυβερνώσας αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ. Κανένα μείγμα πολιτικής, είτε με κορμό τη ΝΔ είτε με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ, δεν θα υπηρετήσει το λαό, όσο η χώρα θα βρίσκεται μέσα στη σφηκοφωλιά της Ε.Ε. και θα είναι κυρίαρχη η εξουσία των μονοπωλίων.

Οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ και των ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ, οι οποίες εκφράζονται στην ΕΛΜΕ Σάμου μέσα από τη Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση, προτείνουν ως «λύση» το εκλογικίστικο σύνθημα «ήρθε η σειρά και του Σαμαρά». Είναι χαρακτηριστικό ότι σχεδόν σε όλη την Ελλάδα, στις εκλογές για τα νέα τοπικά Υπηρεσιακά Συμβούλια, οι δυνάμεις αυτές κατέβηκαν σε κοινά ψηφοδέλτια με αυτές του ΣΥΡΙΖΑ για την εκλογή αιρετών, ενώ κατέβηκαν ξεχωριστά για τα κεντρικά υπηρεσιακά συμβούλια. Είναι καιροσκόποι, διαβρώνουν το συνδικαλιστικό κίνημα. Συμμετέχουν και βάζουν πλάτη για τη διαμόρφωση και την επανίδρυση ενός νέου πόλου στο κίνημα κάτω από την ομπρέλα του ΣΥΡΙΖΑ. Παίρνουν μέρος στην απόπειρα να πάρει κεφάλι ο αυριανός συνδικαλισμός της «κυβερνώσας αριστεράς».

Την ίδια καιροσκοπική τακτική ακολουθεί και η Δημοκρατική Αγωνιστική Συσπείρωση. Οι εκπρόσωποί της κόπτονται για την ενότητα, την «ανεξαρτησία» και τη «δημοκρατία» τη στιγμή που σέρνουν την ΕΛΜΕ σε διάφορες κομματικές μαζώξεις προκειμένου να περάσει η κομματική τους γραμμή, χωρίς αποφάσεις του Δ.Σ. ή των συνελεύσεων (όταν γίνονται…). Αυτό εννοούν όταν λένε ενότητα: ενότητα μακριά από το Π.Α.ΜΕ και τις συνεπείς ταξικές δυνάμεις. Αυτή η τακτική υπηρετεί τα μικροκομματικά συμφέροντα των συνιστωσών της που κι αυτά δεν ταυτίζονται κι έχει ως αποτέλεσμα την αποκοπή της ΕΛΜΕ από τα υπόλοιπα σωματεία και τα δευτεροβάθμια όργανα του νησιού απομονώνοντας με αυτό τον τρόπο τους εκπαιδευτικούς από τους υπόλοιπους εργαζόμενους.

5. Έχεις πείρα. Φαίνεται πλέον καθαρά ότι ένας δρόμος, μια λύση υπάρχει που να υπηρετεί το λαό: η απαλλαγή από την εξουσία των τραπεζιτών, των βιομηχάνων και των μονοπωλίων και τις αντιλαϊκές πολιτικές, ο απεγκλωβισμός από τα πολιτικά κόμματα του συστήματος και του ευρωμονόδρομου, από τον κυβερνητικό-εργοδοτικό συνδικαλισμό. Ή με το κεφάλαιο ή με το λαό. Εδώ βρίσκεται η πραγματική διαχωριστική γραμμή και πάνω σε αυτή σε καλούμε να σκεφτείς, να προβληματιστείς με ποιους θα πας και ποιους θα αφήσεις.



Πάρε θέση στο μεγάλο ποτάμι της λαϊκής οργής, της οργανωμένης λαϊκής αντεπίθεσης.


Δώσε δύναμη στην ελπίδα, ισχυροποίησε το Π.Α.ΜΕ.!

Στήριξε ΕΣΑΚ-ΔΕΕ, το ψηφοδέλτιο που στηρίζει το Π.Α.ΜΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου