Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2012

Γραμματεία Εκπαιδευτικών Σάμου: Καταγγελία για τη δράση της ναζιστικής Χρυσής Αυγής στα σχολεία


Το Π.Α.ΜΕ. Εκπαιδευτικών Σάμου καταγγέλλει στους εκπαιδευτικούς του νησιού και σε όλο το Σαμιώτικο λαό την απροκάλυπτη και επικίνδυνη συμπεριφορά της ναζιστικής Χρυσής Αυγής, η οποία προσπαθεί να προπαγανδίσει την αισχρή, μισάνθρωπη, φασιστική και ρατσιστική ιδεολογία της, μέσα από τη δράση της στα σχολεία. Συγκεκριμένα υπέπεσε στην αντίληψη των εκπαιδευτικών που πρόσκεινται στο ΠΑΜΕ, προσπάθεια ένταξης μαθητών στη Χρυσή Αυγή. Το γεγονός αυτό φανερώνει και αποδεικνύει ότι η δράση της Χρυσής Αυγής έχει ξεκινήσει και στα σχολεία και πρέπει να αντιμετωπιστεί όπως αρμόζει στο ήθος των εκπαιδευτικών, των μαθητών και των γονιών.

Σήμερα η διαχείριση της καπιταλιστικής κρίσης σε βάρος του λαού, η ένταση της καταστολής, το κυνήγι των μεταναστών, η βρωμιά απέναντι στην ιστορική αλήθεια που προωθούνται συνειδητά και προσχεδιασμένα από την αστική τάξης της χώρας μας και τους πολιτικούς εκπροσώπους τους και τα οποία αποτελούν, πλέον, επίσημη πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης, επωάζουν το «αυγό του φιδιού».

Αυτοί που αποτελούν το δεξί χέρι των αντιπροσώπων του καπιταλιστικού συστήματος ώστε να επιτίθεται στο εργατικό κίνημα,

αυτοί που αποδεδειγμένα είναι φανατικοί οπαδοί του μίσους, υπερασπιστές του φασισμού και του ναζισμού,

αυτοί που ονειρεύονται μία χούντα ακόμη σκληρότερη από αυτή που καταδυνάστευσε και πούλησε το λαό μας,

αυτοί που ως πολιτικοί απόγονοι των φασιστών και ναζιστών ονειρεύονται μια ανώτερη φυλή «αρείων» και μία κοινωνία σκλάβων,

αυτοί που απλώς έχουν μάθει να κραυγάζουν άναρθρα, με την ανοχή και τη συνενοχή της υποτιθέμενης δημοκρατικής πολιτείας μας,

θέλουν να πάρουν τα παιδιά του λαού μας, με το μέρος και να τα κάνουν σαν τα μούτρα τους, προπαγανδίζοντας το ιστορικό ψέμα, το μίσος για τον άνθρωπο, το ρατσισμό.

Εμείς οι εκπαιδευτικοί πρέπει να υπερασπιστούμε την ιστορική αλήθεια και να τη διδάξουμε στους μαθητές, ώστε να αποτελέσει εμπόδιο απέναντι στη δράση των οπαδών της Χρυσής Αυγής, που επιδιώκουν ως σύγχρονοι παρωπιδοφόροι την οπισθοδρόμηση για τα παιδιά μας και το λαό συνολικότερα. Τους το λέμε καθαρά: ό,τι γράφθηκε με το αίμα των λαών δε σβήνει με βρώμικο μελάνι. Καλούμε την ΕΛΜΕ, το σύλλογο διδασκόντων του Γενικού Λυκείου Σάμου και τα όργανα των μαθητών (15-μελές, 5-μελή) να καταδικάσουν τη δράση των φασιστών στα σχολεία και γενικότερα.





Σάμος, 17-12-2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου