Δευτέρα 22 Απριλίου 2013

Τελείωσε η Διήμερη Επίσκεψη του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου των Ανεξάρτητων Ελλήνων Τέρενς Κουίκ στην Ικαρία

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ Κ.Ο. ΤΗΛ. (210) 3707970

FAX: (210) 3707976


e-mail: anexartitoiellines@parliament.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΔΙΗΜΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΙΚΑΡΙΑ

ΤΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ

ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ

«ΟΙ ΙΚΑΡΙΩΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΙΝΟΚΙΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ. ΤΟ ΝΗΣΙ ΕΙΝΑΙ ΑΦΗΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΤΥΧΗ ΤΟΥ ΜΕ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΓΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΚΤΟΠΛΟΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΟΥ»

«Είναι σαφές ότι η μνημονιακή συγκυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη, με κύριο πρωταγωνιστή το φανατικό οπαδό της τρόικας Υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο, κοροϊδεύουν ασύστολα τους Ικαριώτες με το θέμα του Νοσοκομείου.

Ως σύγχρονος Πινόκιο υπόσχεται ότι θα ακυρωθεί η συνένωση με το Νοσοκομείο της Σάμου, αλλά την υπογραφή του δεν τη βάζει, με εντολή Τόμσεν, ώστε η μη συνένωση να πάρει ΦΕΚ.

Σε όλη αυτή την αισχρή αντιμετώπιση του ακριτικού νησιού, πρωταγωνιστικό ρόλο παίζει και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου ονόματι Πελοπίδας Καλλίρης που κρύβεται και σιωπά.

Ας το καταλάβει ο Ανδρέας Λυκουρέντζος ότι το Νοσοκομείο της Ικαρίας, όπως και της Λήμνου, όπως και της Σύρου, δεν θα τα ισοπεδώσει στο πρόσκαιρο πέρασμά του από το Υπουργείο Υγείας. Και αν δεν βάλει εκείνος τις υπογραφές που πρέπει, το διαβεβαιώνουμε ότι η επόμενη κυβέρνηση, που δεν θα προσκυνάει μνημόνια, θα καταργήσει όλες αυτές τις εγκληματικές, για τα ακριτικά νησιά μας, αποφάσεις».

Αυτά δήλωσε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ μετά το τέλος σύσκεψης που έγινε στο Νοσοκομείο της Ικαρίας, παρουσία της Διοικήτριας Αγγελικής Βασιλάκη και εκπροσώπων των ιατρών, των νοσηλευτών και των εργαζομένων οι οποίοι μόλις είχαν επιστρέψει από τη Σάμο, όπου και είχαν κάνει συμβολική κατάληψη των γραφείων της Διοίκησης του εκεί Νοσοκομείου, διαμαρτυρόμενοι για τη μη τήρηση των υποσχέσεων του μνημονιακού Υπουργού.

Κατά τη διάρκεια της διήμερης έκτακτης επίσκεψής του στην Ικαρία, ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει υπό τη βουλευτική του ευθύνη όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου, συναντήθηκε με το προεδρείο των εθελοντών πυροσβεστών του νησιού και με την Αντιδήμαρχο Μαρία Μπινίκου.

Επισκέφθηκε επίσης την αγορά του Άγιου Κήρυκου όπου και συνομίλησε με καταστηματάρχες και κατοίκους.

Μερικά από τα ζητήματα που κατέγραψε ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ και που χρήζουν επίλυσης από πλευράς των αρμόδιων Υπουργείων, είναι τα εξής:

1.Σύσταση μονάδας νεφροπαθών στο Νοσοκομείο της Ικαρίας.

2.Έναρξη εκσυγχρονισμού και αναστήλωσης του «ετοιμόρροπου» λιμανιού του Άγιου Κήρυκου.

3.Επέκταση του διαδρόμου του αεροδρομίου της Ικαρίας για την υποδοχή τσάρτερς.

4.Επανασχεδιασμός της σύνδεσης του Πειραιά με την Ικαρία με ταχύπλοα πλοία που θα «πιάνουν» εναλλάξ τον Εύδηλο και τον Άγιο Κήρυκο.

5.Τροποποίηση των νόμων που δεν επιτρέπουν την αξιοποίηση των εθελοντών πυροσβεστών για την κίνηση των δημοτικών οχημάτων σε περιπτώσεις πυρκαγιών που χρήζουν άμεσης και γενικευμένης κινητοποίησης.

6.Διατήρηση του Γηροκομείου Ικαρίας για το οποίο –ως γνωστόν- υπάρχει εμπλοκή με την Ιερά Μητρόπολη Σάμου.

Για όλα αυτά τα ζητήματα ο Τέρενς Κουίκ μέσα στις επόμενες ημέρες θα καταθέσει Ερωτήσεις, Επίκαιρες Ερωτήσεις και θα κάνει σχετικά διαβήματα στα αρμόδια Υπουργεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου