Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Αντιμετώπιση της Εξάρτησης ώρα 00:00

Παρασκευή, 21 Ιουνίου 2013

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ ΩΡΑ 00.00

Η φετινή 26η Ιουνίου, «Παγκόσμια Ημέρα Κατά των Ναρκωτικών, συναντά την Ελλάδα σε φάση εδραίωσης της εξάρτησης ως καθημερινό τρόπο ζωής και αντίληψης των πραγμάτων.

Με τις τηλεοπτικές οθόνες μαύρες, να συμβολίζουν αυτό που επιχειρείται σε βάρος του τόπου και των ζωών μας.

Με το μαύρο πιο πηχτό για τους ανέργους, τους απολυμένους, τους συγγενείς και φίλους όσων αυτοκτόνησαν, τους ψυχικά πάσχοντες, τους εξαρτημένους, όσους «καθάρισαν» απ’ τα ναρκωτικά και προσπαθούν να ενταχθούν στην κοινωνία, τις οικογένειές τους.

Με τον μαύρο «ιό» να μεταδίδεται σε όλες τις δομές αντιμετώπισης της εξάρτησης. Στο 18 ΑΝΩ, στο ΚΕΘΕΑ, στον ΟΚΑΝΑ, στα Κέντρα Πρόληψης, που οι υπηρεσίες τους και τα νεύρα των εργαζομένων τους συμπιέζονται στα άκρα. Με «αιχμή», τελευταία, αδέσποτα δημοσιεύματα σεναρίων συγχώνευσης ΚΕΘΕΑ-ΟΚΑΝΑ.

Οι εργαζόμενοι 18 ΑΝΩ, ΚΕΘΕΑ, ΟΚΑΝΑ, Κέντρων Πρόληψης διαμηνύουμε σε κάθε κατεύθυνση πως είμαστε ενωμένοι, συμμετέχοντας στον αγώνα ολόκληρου του ελληνικού λαού ενάντια στο μαύρο.

Στις επόμενες μέρες προχωράμε σε σειρά πολύμορφων κινητοποιήσεων για την προστασία των υπηρεσιών μας και των ανθρώπων, στις οποίες τις προσφέρουμε.

Την Τρίτη, 25 Ιούνη, ώρα 11μμ., όλοι οι εργαζόμενοι όλων των δομών αντιμετώπισης της εξάρτησης συγκεντρωνόμαστε στο Ραδιομέγαρο της ΕΡΤ. Τα μεσάνυχτα, «ώρα μηδέν», θα πούμε την αλήθεια για την βαθειά νύχτα της εξάρτησης. Την αλήθεια για τους αγώνες μας, να ανοίγουμε ρωγμές για να περάσει φως απώναν τοίχο γρανίτινο. Συγκεντρωνόμαστε εκεί, όπου όλα τα ρήγματα, ανοιγμένα απ’ όλα τα πεισματικά χέρια του τόπου μας, συμπυκνώνονται σ’ ένα μεγάλο χάσμα απ’ όπου ξεχύνεται η μεγάλη Ελπίδα για το αύριο.

Δεν θα μας σπάσει καμιά φημολογία, καμιά «άνωθεν εντολή», καμιά προσπάθεια υλοποίησής της.

Εργαζόμενοι 18 ΑΝΩ

Σύλλογος Εργαζομένων ΚΕΘΕΑ

Σύλλογος Εργαζομένων ΟΚΑΝΑ

Σωματείο των Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου