Πέμπτη 25 Ιουλίου 2013

Κ.Κ.Ε: Ομιλία του γ.γ τηςς Κ.Ε του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα

Όχι άλλος χρόνος χαμένος.

Σας καλούμε να εμπιστευθείτε το ΚΚΕ. Να συμπορευτείτε μαζί του.

Να κάνουμε ένα μεγάλο βήμα μπροστά.

ΕΧΟΥΜΕ ΤΗ ΔΥΝΑΜΗ

ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗ ΣΗΜΕΡΙΝΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

ΜΕ ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΣΤΑΣΗ

ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΔΡΟΜΟ ΤΗΣ ΛΑΪΚΗΣ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΣ

ΜΕ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΧΕΡΙΑ Η ΕΞΟΥΣΙΑ



ΟΛΟΙ στον ΕΥΔΗΛΟ

την ΠΕΜΠΤΗ 25 ΙΟΥΛΙΟΥ

στις 9.30 το βράδυ.

Θα μιλήσει ο γ.γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ

ΛΑΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ

Ο ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ

Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες

εργαζόμενοι, αγρότες, συνταξιούχοι

νέοι και νέες

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας απευθύνει κάλεσμα συζήτησης, συμμετοχής και συσπείρωσης, σε όλους τους εργατοϋπάλληλους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες, τους άνεργους, τους νέους και τις γυναίκες των λαϊκών οικογενειών, τους συνταξιούχους.

Σε όσους αγανακτούν και λένε «κάτι πρέπει να γίνει», στους αγωνιστές που συμπορεύτηκαν με το ΚΚΕ στους λαϊκούς αγώνες, στις απεργιακές μάχες, στους καθημερινούς αγώνες στους τόπους δουλειάς και τις γειτονιές, ενάντια στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στην περικοπή και υποβάθμιση των κοινωνικών υπηρεσιών, στα χαράτσια και τους φόρους, στους αγώνες ενάντια στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Καλούμε σε συζήτηση για την οργάνωση της πάλης, για τη Λαϊκή Συμμαχία, για να δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις να σταματήσει ο σημερινός κατήφορος των λαϊκών δικαιωμάτων, να εμποδιστούν χειρότερα μέτρα. Με μαχητική αισιοδοξία και αποφασιστικότητα, ο λαός να εκδηλώσει τη δύναμή του για τη δική του έξοδο από την κρίση με βάση τα δικά του συμφέροντα.

Επιζητούμε τη γνώμη, την πρόταση, τη μικρότερη ή μεγαλύτερη πείρα του καθενός και της καθεμίας, ώστε να γίνουμε πιο ικανοί και δυνατοί μαζί, να συμβάλουμε πιο αποφασιστικά στην αναγέννηση ενός ισχυρού εργατικού - λαϊκού κινήματος, με τη μαζική συμμετοχή στα συνδικάτα των κλάδων και τόπων δουλειάς, στους μαζικούς φορείς, στις Λαϊκές Επιτροπές, στους αγώνες, στην ενίσχυση της Λαϊκής Συμμαχίας.

Έχετε πείρα:

Η νέας κοπής συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τη γνωστή αντιλαϊκή πολιτική. Φορτώνει βάρη χωρίς τελειωμό στις πλάτες των εργαζομένων. Με το δόγμα «νόμος και τάξη», τους αντιλαϊκούς νόμους, τις επιστρατεύσεις, τον αυταρχισμό και την καταστολή, αποσκοπεί στο να χτυπήσει κάθε ικμάδα ανάτασης του λαϊκού κινήματος. Οι υποσχέσεις για «καλύτερες μέρες», «θυσίες που πιάνουν τόπο» είναι ψεύτικες και επικίνδυνες.

Η καπιταλιστική ανάπτυξη που προωθεί η συγκυβέρνηση, η όποια ανάκαμψη της καπιταλιστικής οικονομίας υπάρξει, οι όποιες επενδύσεις γίνουν, οι εκτεταμένες ιδιωτικοποιήσεις δεν πρόκειται να λύσουν το τεράστιο πρόβλημα της ανεργίας, θα πατήσουν πάνω στους συρρικνωμένους μισθούς και άλλα ασφαλιστικά και κοινωνικά δικαιώματα που περικόπηκαν. Τα αντιλαϊκά μέτρα θα συνεχιστούν, γιατί αυτό απαιτούν οι ανάγκες των επιχειρηματικών ομίλων για ανάκαμψη της κερδοφορίας τους, με ή χωρίς τρόικα.

Το ζούμε στο πετσί μας:

Τα εγκαταλελειμμένα αγροτικά ιατρεία, και το αποψιλωμένα Κέντρα Υγείας και το Νοσοκομείο, τα φάρμακα που πρέπει να πληρώνουμε, τα ασφράγιστα βιβλιάρια, η ακτοπλοϊκή σύνδεση που εκτελείται κατά το γούστο των εφοπλιστών και όποτε τους συμφέρει, το κλείσιμο των ελάχιστων δημόσιων υπηρεσιών, οι «πλεονάζοντες» εκπαιδευτικοί, ο πέλεκυς που κρέμεται πάνω από τους υπαλλήλους του δήμου, το μεροκάματο που δεν βγαίνει, η σύνταξη που δεν φτάνει, η αγωνία για το αύριο των παιδιών μας και των εγγονιών μας.

Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, ότι μια δική του κυβέρνηση θα διαπραγματευτεί και θα συμβάλει στον εξανθρωπισμό της ΕΕ μέσω μιας συμμαχίας των καπιταλιστικών χωρών του νότου, είναι εξίσου ψεύτικη, επικίνδυνη. Επαναλαμβάνει προτάσεις που δοκιμάστηκαν πιο πρόσφατα στην Κύπρο και σε άλλες χώρες της Λατινικής Αμερικής και οδήγησαν τους λαούς σε τεράστιες απώλειες, ανακύκλωσαν τα δημόσια χρέη, αλλά ισχυροποίησαν ομίλους, ιδιωτικούς και κρατικούς, οδήγησαν τελικά στην επάνοδο συντηρητικών δυνάμεων ή στη σημαντική ενίσχυσή τους.

Σήμερα, οι εργατοϋπάλληλοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, ο λαός έχουν πολλές περισσότερες αποδείξεις στα χέρια τους ότι η δική τους προοπτική δε βρίσκεται σε λύσεις «εντός των τειχών», των μονοπωλίων, της ΕΕ, των αστικών κομμάτων, στις μεταμφιέσεις του πολιτικού συστήματος με την αναμόρφωσή του, στην επιλογή του ενός ή του άλλου διαχειριστή του σημερινού αντιλαϊκού δρόμου ανάπτυξης, στο ανεβοκατέβασμα αντιλαϊκών κυβερνήσεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου