Δευτέρα, 8 Ιουλίου 2013

Δήλωση της Βουλευτού Νομού Σάμου Αγνής Καλογερή: Και το Ξεπούλημα συνεχίζεται

ΣΑΜΟΣ, 08 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013
ΔΗΛΩΣΗ
ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ….

Χωρίς να ταραχτούν τα νερά μια ακόμα Ελληνική μαρίνα, η μαρίνα του Πυθαγορείου, πέρασε στα χέρια Τούρκων επενδυτών.

Πριν από χρόνια πιέζοντας την τοπική κοινωνία και το περιβάλλον η μαρίνα κατασκευάστηκε κι εμείς ονειρευτήκαμε ένα δίκτυο προορισμών που θα ανέπτυσσε το Ελληνικό yachting ανταγωνιστικά με τη γείτονα χώρα.

Το όνειρο της ανάπτυξης που ξεκίνησε με την κατασκευή της, με χρήματα του Ελληνικού λαού, άρχισε να ξεφτίζει στα σκανδαλώδη διαδοχικά περάσματα χέρι με χέρι σε Έλληνες επιχειρηματίες που ανάπτυξη δεν έφεραν. Από τις 29 Μαΐου 2013 (ιστορική σύμπτωση), με αντίτιμο 24.000 ευρώ η μαρίνα πέρασε στα χέρια της Τουρκικής SETUR. Και το όνειρο έγινε καπνός.

Αυτό το μοντέλο «ανάπτυξης» έχει διαχρονικά και διακομματικά συγκεκριμένους εμπνευστές που αδιαφορώντας για τη γεωπολιτική διάσταση των ενεργειών τους χαρίζουν δημόσια περιουσία.

Δείχνει δε το δόμο του ξεπουλήματος που θα ακολουθηθεί για τις ΕΑΒ, ΕΛΤΑ, λιμάνια, αεροδρόμια καθώς και κάθε άλλης δημόσιας περιουσίας στρατηγικού χαρακτήρα.

Πρέπει επιτέλους ο Ελληνικός λαός να αντισταθεί, να περιφρουρήσει την κοινή μας περιουσία, να κάνει τους εθνικούς μεταπράτες παρελθόν και ναι, γιατί όχι, να ξανά ονειρευτεί.


ΑΓΝΗ ΚΑΛΟΓΕΡΗ

ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου