Σάββατο 24 Αυγούστου 2013

Αγωνιστική Συσπείρωση Υγειονομικών Ικαρίας - Φούρνων


21 Αυγούστου 2013 

ΤΩΡΑ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!! Που έχει προκηρύξει το ΣΕΝΙ, την Παρασκευή 23 Αυγούστου

Συνάδελφοι –Συναδέλφισες, η κατάργηση 8 νοσοκομείων και οι 1.618 διαθεσιμότητες είναι η αρχή……. Η Κυβέρνηση και η ΕΕ σχεδιάζουν και άλλες καταργήσεις μονάδων Υγείας. Ξεκινώντας με την υλοποίηση της συμφωνίας (από το 1998) για το κλείσιμο των ψυχιατρικών νοσοκομείων. Ηδη, με τους νέους οργανισμούς, σε δεκάδες νοσοκομεία καταργούν ολόκληρες κλινικές. Ανοίγουν το δρόμο για νέες μαζικές διαθεσιμότητες υγειονομικών. Για να περάσουν τα σχέδιά τους, απειλούν με αύξηση του 5ευρω και επιβολή 25 ευρώ στις εισαγωγές στα νοσοκομεία. Όσες δημόσιες μονάδες Υγείας - Πρόνοιας απομείνουν από τις συγχωνεύσεις θα πρέπει να λειτουργούν ως επιχειρήσεις, με λιγότερους και φθηνούς εργαζόμενους και με έσοδα που θα προέρχονται από το χαράτσωμα των ασθενών και των ασφαλιστικών ταμείων.

Για να σταματήσουμε τα κυβερνητικά σχέδια -εμείς, το ξέρετε, δεν χαϊδεύουμε αυτιά- ο αγώνας θα είναι σκληρός και δύσκολος. Για να είναι νικηφόρος, απαιτεί αντοχή και θυσίες.

Απαιτείται ο αγώνας να γίνει υπόθεση του κάθε εργαζόμενου, να γίνει υπόθεση των ασθενών, υπόθεση των λαϊκών οικογενειών κάθε περιοχής. Με πολύμορφες κινητοποιήσεις, που θα έχουν διάρκεια, σχέδιο κλιμάκωσης και θα αξιοποιούν όλες τις μορφές πάλης. Το ξέρετε καλά ότι εμείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή του αγώνα. Μέχρι να εξασφαλιστεί το δικαίωμα κάθε εργαζομένου σε μόνιμη, σταθερή δουλειά με πλήρη δικαιώματα. Μέχρι η Υγεία να πάψει να είναι εμπόρευμα που πουλιέται και αγοράζεται. Και να γίνει αποκλειστική ευθύνη του κράτους να παρέχει δωρεάν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες Υγείας σε όλους.

Θυσιάζουν την Υγεία του λαού για να σώσουν τα κέρδη των μονοπωλίων.

Για να παλέψουμε μαζί, δεν ζητάμε από κανέναν εργαζόμενο να συμφωνήσει σε όλα μαζί μας. Του ζητάμε όμως να μην δεχτεί να θυσιάσει τα δικαιώματά του για να σωθούν τα κέρδη των μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων. Αυτή είναι η πραγματική αιτία για τις συγχωνεύσεις - καταργήσεις μονάδων Υγείας και όχι τα χρέη και τα ελλείμματα όπως ισχυρίζεται η συγκυβέρνηση.

· Περικόπτουν την κρατική χρηματοδότηση για την Υγεία, για να εξοικονομήσουν ζεστό χρήμα για επιδοτήσεις στους μεγαλοεπιχειρηματίες.

· Μειώνουν τις δημόσιες υπηρεσίες και παροχές Υγείας για να ελαττώσουν το λεγόμενο "μη μισθολογικό κόστος", να μας κάνουν φθηνότερους εργαζόμενους.

· Θέλουν να εξασφαλίσουν νέα "πελατεία" στους εμπόρους της Υγείας. Το 2012, ο ΕΟΠΥΥ αγόρασε υπηρεσίες Υγείας ύψους 1.264 εκατ. ευρώ από ιδιωτικές κλινικές και διαγνωστικά κέντρα.

Αυτήν την αλήθεια προσπαθούν να μας κρύψουν όσοι συνδικαλιστές ισχυρίζονται ότι τα μέτρα τα επιβάλλει η ΤΡΟΪΚΑ στην κυβέρνηση.

Δε θέλουν ο αγώνας μας να αποκτήσει το πραγματικό του περιεχόμενο, να στραφεί ενάντια στον πραγματικό μας εχθρό, που είναι οι επιχειρηματικοί όμιλοι, η ΕΕ και τα κόμματά τους. Μην πιστεύεις ότι αν επικρατήσουν άλλες πολιτικές δυνάμεις στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα αλλάξει και η ρότα. Τόσα χρόνια είτε με σοσιαλδημοκράτες είτε με τους φιλελεύθερους την ίδια πολιτική δεν είχανε και δεν έχουνε;

Απομονώστε αυτούς που υπονομεύουν τον αγώνα.

Οι κυβερνητικές συνδικαλιστικές παρατάξεις κάνουν ό,τι μπορούν για να καλλιεργήσουν τον εφησυχασμό, την ηττοπάθεια, και το "διαίρει και βασίλευε" μεταξύ των εργαζομένων. Στα μεγάλα νοσοκομεία διαδίδουν ότι εκεί οι εργαζόμενοι δεν κινδυνεύουν, αντίθετα θα ενισχυθούν με προσωπικό από τα νοσοκομεία που θα καταργηθούν. Ενώ στα νοσοκομεία που απειλούνται άμεσα, πουλάνε "προστασία" στους εργαζόμενους και καλλιεργούν τη λογική ο καθένας να σώσει τον εαυτό του και ας χαθούν οι υπόλοιποι. Παραμερίστε τους. Έλα με τις δυνάμεις του ΠΑΜΕ να οργανώσουμε τη πάλη. Να συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις και την περιφρούρησή τους. Το όπλο στα χέρια μας είναι ο αγώνας, η ενότητα όλων, ανεξάρτητα από εργασιακή σχέση και ειδικότητα. Εμείς δεν κρύβουμε ποιοι είμαστε. Σας καλούμε να οργανώσουμε μαζί τον αγώνα όχι μόνο για να εμποδίσουμε τα κυβερνητικά σχέδια αλλά και για να έρθει πιο κοντά η μέρα που ο λαός θα είναι πραγματικός αφέντης στην Ελλάδα και θα απολαμβάνει τον πλούτο που παράγουμε με τη δουλειά μας και μας τον κλέβουν οι καπιταλιστές. Με άλλα λόγια η απάντηση μας σήμερα πρέπει να είναι η πάλη για αποκλειστικά Δημόσιο & Δωρεάν σύστημα υγείας και κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης, η πάλη για τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Απορρίπτοντας τις αυταπάτες ότι μπορεί ταυτόχρονα και η υγεία να είναι εμπόρευμα, και να λειτουργούν τα δημόσια νοσοκομεία με κριτήριο το κέρδος και οι ασθενείς να έχουν δωρεάν υγεία και οι εργαζόμενοι δικαιώματα.

Σήμερα η μόνη ρεαλιστική λύση και ανάγκη είναι να πιστέψουμε οι εργαζόμενοι στη δύναμή μας. Καμιά υπηρεσία, κανένα νοσοκομείο δεν λειτουργεί χωρίς εμάς. Υπάρχει λύση. Την κρατάμε στα χέρια μας οι εργαζόμενοι του δημόσιου & του ιδιωτικού τομέα . Θα έρθει με το δυνάμωμα του αγώνα, της ενότητας, σε κάθε χώρο δουλειάς, τη συμμαχία με τους μικροεπαγγελματίες. Όλοι στον αγώνα. Όλοι στη μάχη για την ανατροπή.

  •  Tώρα προσλήψεις μονίμου και αποκλειστικής απασχόλησης προσωπικού! Τώρα να μονιμοποιηθούν όλοι οι επικουρικοί χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Να φύγουν οι εργολάβοι από τα νοσοκομεία. Να μονιμοποιηθεί όλο το προσωπικό!
  •  Ανάκληση των μειώσεων στους μισθούς. Να καταργηθούν τα χαράτσια. Πληρωμή όλων των δεδουλευμένων. Καμιά περικοπή στις συντάξεις. Να καταβάλλονται στους δικαιούχους με την εγγύηση του κράτους!
  •  Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τη δημόσια Διοίκηση.
  •  Όχι στις απολύσεις όχι και στην εφεδρεία
  • Τέρμα στις συγχωνεύσεις και καταργήσεις νοσοκομείων προνοιακών ιδρυμάτων. Αποκλειστική, πλήρη και επαρκή χρηματοδότηση των δημόσιων δομών υγείας πρόνοιας από το κρατικό προϋπολογισμό!
  •  Αποκλειστικά Δημόσια & Δωρεάν υγεία για όλο το λαό και για κάθε ανασφάλιστο!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου