Τρίτη 6 Αυγούστου 2013

SNAK fest 2013: Δελτίο Τύπου



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ





Σύλλογος Νέων Αγίου Κηρύκου



SNAK Fest. - Παναγιά Ικαρίας


Για έκτη συνεχή χρονιά ο "Σύλλογος Νέων Αγίου Κηρύκου" Ικαρίας διοργανώνει το διήμερο φεστιβάλ SNAK Fest. στην Παναγιά -ένα χωριό λίγο έξω από τον Άγιο Κήρυκο-, στο πλαίσιο του οποίου θα δοθούν συναυλίες, θα λάβουν χώρα πολιτιστικές εκδηλώσεις, καθώς επίσης και bazaar χειροποίτητων κοσμημάτων.

Το SNAK Fest. αποτελεί μία πρωτοβουλία του "Συλλόγου Νέων Αγίου Κηρύκου", η οποία ξεκίνησε το 2001 και αναβίωσε το 2008, με συνεχή παρουσία από τη χρονιά αυτή, αποτελώντας ένα από τα πιο γνωστά πολιτιστικά γεγονότα του νησιού. Το φεστιβάλ έχει φιλοξενηθεί σε διάφορους χώρους (παλιό Γυμνάσιο Αγίου Κηρύκου, cine Rex, παραλία Κεραμέ), μέχρι να στεγαστεί στο Κουζινό Παναγιάς τα τελευταία τρία χρόνια. Τη σκηνή του SNAK Fest. έχουν μοιραστεί μπάντες όπως οι Ενδελέχεια, οι Red Elephants, οι The Coοgars, η Χρυσάνθη και οι Φανταστικοί της Φίλοι, Afromind, Αχαίρευτοι, Egomaniac κ.ά.

Σκοπός και έμπνευση για τη δημιουργία του φεστιβάλ ήταν να δοθεί βήμα σε μπάντες και μουσικούς της Ικαρίας, όπως και η ανάπτυξη και η καλλιέργεια της δημιουργικής έκφρασης, από τις οποίες κατευθυντήριες γραμμές δεν παρέκλινε ποτέ. Χαρακτηριστικό είναι πως η είσοδος είναι ελεύθερη, οι μουσικοί συμμετέχουν εθελοντικά και οι μόνοι οικονομικοί πόροι του Σ.Ν.Α.Κ. προκύπτουν από την πώληση εντός του χώρου του φεστιβάλ ποτού και φαγητού. Τα έσοδα διατίθενται για κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές δραστηριότητες, παραδείγματος χάριν προσφορά για αγορά πυροσβεστικού οχήματος, αγορά απαραίτητων ειδών για το Ειδικό Σχολείο Καραβοστάμου, δράσεις του Συλλόγου για αναβίωση εθίμων και διοργάνωση πρωταθλήματος 5Χ5.

Οι δύο μέρες του φεστιβάλ δεν μονοπωλούνται μόνο από τη μουσική, καθώς παράλληλες δραστηριότητες / εκθέσεις βρίσκουν θέση στον ευρύτερο χώρο του Κουζινού. Ο Γιάννης Κέφαλος και η Χρύσα Καράφτη εκθέτουν φωτογραφίες, το "θείο τραγί" επιμελείται την έκθεση κόμικ και νέοι δημιουργοί θα παραθέσουν bazaar ειδών χειροτεχνίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου