Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Επισκόπιση Πρωϊνού και Απογευματινού Τύπου: Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013


Παρασκευή, 11 Οκτωβρίου 2013


Η ΑΥΓΗ: Καθαρές εξηγήσεις για τους γκρίζους μηχανισμούς – ΘΥΕΛΛΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ «ΑΥΓΗΣ» ΠΕΡΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΣΙΑΣ - Σύρονται στη Βουλή ο διοικητής της ΕΥΠ για τις παρακολουθήσεις και ο επικεφαλής του ΣΔΟΕ για τη λίστα Λαγκάρντ, έμπιστοι και οι δύο του Αντ. Σαμαρά - Εξηγήσεις από τον πρωθυπουργό στη Βουλή ζητάει ο Αλ. Τσίπρας - Απομονωμένοι οι ακροδεξιοί του Μαξίμου - Αστεία η θεωρία των δύο άκρων, επισημαίνει ο Πρ. Παυλόπουλος----Στα άκρα ο Αρβανιτόπουλος----ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – Η πραγματικότητα διαψεύδει την κυβέρνηση----ΦΟΡΟΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ – Φορολόγηση χωρίς εξαιρέσεις από το πρώτο τετραγωνικό μέτρο----ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΥΡΙΖΑ – «Θέλουμε δημόσια και κοινωνικά ελεγχόμενη ΕΥΔΑΠ»----Άρση ασυλίας για 6 βουλευτές της Χ.Α.----ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ: «Η Ευρώπη βυθίζεται στη συλλογική απελπισία»----Στην Άλις Μονρό Νόμπελ Λογοτεχνίας.


Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Όχι» από ΔΝΤ σε οριζόντια μέτρα – Λαγκάρντ: Εάν χρειασθούν, θα είναι διαρθρωτικά και όχι περικοπές μισθών-συντάξεων – Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Κομισιόν επιχείρησαν χθες να βάλουν φρένο στις συζητήσεις για πρόσθετα μέτρα - Την ίδια ώρα, οι κ. Σαμαράς και Βενιζέλος εμφανίζονται αποφασισμένοι να μη δεχθούν κανένα μέτρο, προκρίνοντας πολιτική διαπραγμάτευση με τους εταίρους, εάν δεν πεισθεί η τρόικα----Ο Λίβυος πρωθυπουργός απήχθη για έξι ώρες από την πολιτοφυλακή----Ράβε-ξήλωνε στο σχέδιο ενιαίου φόρου ακινήτων – Εντολή Σαμαρά για μείωση----Εισήγηση υπέρ άρσης της ασυλίας – Για έξι βουλευτές της Χρυσής Αυγής από την Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής----Οργανικές θέσεις σε όλους τους εκπαιδευτικούς – Η ρύθμιση προκαλεί τριβές----Πειραματικό φάρμακο ανάσχεσης του Αλτσχάιμερ.


ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Εργαλείο αντιλαϊκής επίθεσης – ΠΡΟΣΧΕΔΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥ 2014 - Περικοπές δαπανών, επιτάχυνση αναδιαρθρώσεων, φοροληστεία, με στόχο την αναδιανομή τμήματος του παραγόμενου κοινωνικού πλούτου σ βάρος των λαϊκών στρωμάτων και υπέρ των επιχειρηματικών ομίλων----ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΥΓΕΙΑΣ – Θα επιδεινώσει τους όρους παροχής υπηρεσιών Υγείας στο λαό----ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ – Να πάρουν πάνω τους τα σωματεία την απεργία στις 6 Νοέμβρη----ΕΚΘΕΣΗ «ΑΝΘΡΩΠΟΙ, ΧΡΩΜΑ-ΣΙΔΕΡΟ» - Σήμερα στις 7.30 μμ τα εγκαίνια στο Πέραμα.



=====


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η ΤΡΟΪΚΑ ΚΛΕΙΝΕΙ 22 αεροδρόμια – Περίεργη επιμονή για λουκέτα ακόμα και σε δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς (Πάρος, Νάξος, Μήλος, Κύθηρα, Σκύρος, Σύρος και Χίος) – ΣΤΗ ΜΑΥΡΗ ΛΙΣΤΑ ΚΑΛΑΜΑΤΑ (!!!) ΚΟΖΑΝΗ, ΣΗΤΕΙΑ ΚΑΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ – ΣΤΗΝ ΑΠΟΜΟΝΩΣΗ ΚΑΣΤΕΛΟΡΙΖΟ, ΛΗΜΝΟΣ, ΚΑΡΠΑΘΟΣ-----ΤΙ… ΤΡΕΧΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΤΟΥΡΝΑΡΑ----Ρήτρα ΦΑΠ στον νέο φόρο ακινήτων----Ο επικίνδυνος τυμπανιστής καταγγέλλει το… Μνημόνιο! Μίλησε σε συνέδριο για την Ελλάδα-πειραματόζωο και ανακοίνωσε ότι τώρα έρχονται καλύτερες μέρες----Ο «Ράιχ» με φρουρά πρωθυπουργού και ένα κουτί γλυκά (χθες στο Ελ. Βε.)----Η ανεργία στο 27,6% - 1.374.054 χωρίς δουλειά, επίδομα μόνο για 145.865----ΣΕ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΔΑΦΝΙ Η ΒΙΚΥ ΣΤΑΜΑΤΗ----ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ! ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΚΑΙ Μ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ----ΘΥΕΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΠΥΥ! Για απαράδεκτο σχέδιο μιλούν γιατροί, που έχει ως μοναδικό στόχο τη συρρίκνωση των δαπανών----Μετά τις βροχές, τις καταιγίδες και τις καταστροφές καιρός για μπάνιο την Κυριακή.


ΕΘΝΟΣ: ΤΟ ΤΕΛΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ για τον φόρο ακινήτων – ΤΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ ΤΟ 2014 - Ένα βήμα πριν από τη Βουλή βρίσκεται το νομοσχέδιο για τον Ενιαίο Φόρο Ακινήτων - Ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς, ο αντιπρόεδρος Ευ. Βενιζέλος και ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας στη χθεσινή συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου συμφώνησαν και στις ειδικές διατάξεις του----ΒΟΥΛΗ – Η άρση ασυλίας φέρνει νέα εντάλματα σύλληψης----ΟΔΟΙΠΟΡΙΚΟ – Ο Άγιος Παντελεήμονας χωρίς τη Χρυσή Αυγή----ΒΕΛΗ ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΟΡΓΙΟ ΡΟΥΣΦΕΤΙΩΝ – 3.252 προσλήψεις στα ΑΕΙ εκτός ΑΣΕΠ----ΟΣΕ: ΠΕΤΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΤΡΕΝΟ 800 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Η ΡΥΘΜΙΣΗ για 150.000 στεγαστικά δάνεια του ΟΕΚ – ΣΗΜΕΡΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΤΑΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΤΡΑΠΕΖΩΝ - Παράταση της επιδότησης επιτοκίου και των δόσεων για 65.000 δικαιούχους, χωρίς αλλαγή σύμβασης - Ευνοϊκή ρύθμιση με επιμήκυνση δόσεων έως και 15 έτη για 85.000 που πήραν άτοκο δάνειο----ΕΛΑΦΡΥΝΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΚΙΝΗΤΑ, ΜΠΟΝΟΥΣ ΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ – ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ ΦΟΡΟ ΣΕ ΑΓΡΟΤΕΜΑΧΙΑ, ΟΙΚΟΠΕΔΑ – ΣΤΑ 0,35 ΕΥΡΩ ΤΟ ΛΙΤΡΟ ΚΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟ 25% ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ----ΜΗΝΥΜΑ ΛΑΓΚΑΡΝΤ – «Ναι» σε κούρεμα χρέους, «όχι» σε νέα οριζόντια μέτρα----ΑΝΟΙΞΕ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΓΙΑ ΑΡΣΗ ΑΣΥΛΙΑΣ ΕΞΙ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ – Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΕΠΙΤΑΧΥΝΕΙ ΤΟ «ΨΑΛΙΔΙ» ΣΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ----Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ MR. GOOGLE – «Η Ελλάδα μπορεί να γίνει η Μέκκα της τεχνολογίας----Καυσόξυλα σε τιμή ευκαιρίας – ΟΙ ΔΗΜΟΙ «ΖΕΣΤΑΙΝΟΥΝ» ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΑ ΕΛΛΑΔΑ----ΑΛΙΣ ΜΟΝΡΟ – «ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΑ ΤΟ ΝΟΜΠΕΛ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΑΣ»----Χωρίς… καράβι η Λήμνος – ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ----ΙΚΑ: ΑΠΟ ΠΟΙΟΥΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΖΗΤΑΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟ ΕΚΑΣ.


ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: ΑΚΙΝΗΤΑ - ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ! Ενοίκιο κατοχής για σπίτι, χωράφι, οικόπεδο – Υπερχαράτσι ο νέος ετήσιος φόρος για τη μέση ελληνική οικογένεια----Με ψέματα καλύπτουν τους καναλάρχες – ΑΣΤΕΙΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΕΣ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΔΕΙΕΣ TV----ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ «Ε» - Πήρε πίσω άρον άρον το σκανδαλώδες θάψιμο για τις λίστες Λαγκάρντ και σία----Αίτημα για άρση ασυλίας της Ζαρούλια----Πετυχημένο πειραματικό φάρμακο κατά Αλτσχάιμερ----Νόμπελ σε έναν θηλυκό Τσέχοφ.


ΤΑ ΝΕΑ: Λίφτινγκ στον φόρο ακινήτων – Διαρθρωτικές ρυθμίσεις ύστερα από παρέμβαση Βενιζέλου – Μειώνονται τα βάρη για σπίτια στο χωριό και γεωργικά κτίσματα----Πόλεμος σκιών κυβέρνησης-ΣΥΡΙΖΑ ΜΕ ΦΟΝΤΟ ΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ----ΑΛΙΣ ΜΟΝΡΟ – Νόμπελ για τη μαέστρο των μικρών ιστοριών----ΚΡΙΣΤΙΝ ΛΑΓΚΑΡΝΤ – Όχι άλλα οριζόντια μέτρα----ΕΡΙΚ ΣΜΙΤ – Επίθεση φιλίας στην Αθήνα από τον Mr. Google---- Τα όπλα του Σάντος κόντρα στη Σλοβακία.



Συντάκτης: Δέσποινα Καζαντζιάν

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου