Παρασκευή 18 Οκτωβρίου 2013

K.K.E: Εκδήλωση για τον Ριζοσπάστη


ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΑΜΟΥ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Εκδήλωση με θέμα,

«Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΚΟΚΚΙΝΟ. Ο επαναστατικός Τύπος, στην υπηρεσία της εργατικής τάξης και του λαού, πηγή ενημέρωσης, γνώσης και οργάνωσης»,

διοργανώνει η Τομεακή Επιτροπή Σάμου του ΚΚΕ,

την Τετάρτη 23 Οκτώβρη στις 7μμ στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου Σάμου.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει :

· Ομιλία του Θανάση Λεκάτη μέλους της Συντακτικής Επιτροπής του «Ριζοσπάστη».

· Προβολή του οπτικοακουστικού ντοκουμέντου(DVD) « Ο Ριζοσπάστης την περίοδο του μεσοπολέμου (1925-1936). Οι ανταποκρίσεις του από τη Σάμο και την Ικαρία»

Σε μια περίοδο που η εργατική τάξη, ο λαός και η νεολαία δέχονται την καταιγιστική και βάρβαρη επίθεση σε όλα τα μέτωπα (οικονομικό, κοινωνικό και ιδεολογικό), από τους κεφαλαιοκράτες και τα όργανά τους, με στόχο την υποταγή τους, για να ξεπεράσει ο καπιταλισμός την κρίση του σε βάρος τους, τα ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης και ο Τύπος που έχουν στα χέρια τους τα μονοπώλια και το κράτος τους, είναι όπλο του ιδεολογικού μηχανισμού που στοχεύει στην παραπληροφόρηση και στον αφοπλισμό της συνείδησης και δράσης των εργαζομένων.

Απέναντί σ’ αυτό το μηχανισμό «μαζικής καταστροφής», βρίσκονται και παλεύουν για την ουσιαστική, πλήρη και αληθινή ενημέρωση και γνώση, ο Ριζοσπάστης και τα άλλα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης του ΚΚΕ.

Από το μετερίζι των συμφερόντων της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων, παρά τις δυσκολίες και τις επιθέσεις που δέχονται, στέκονται πάντα στο πλευρό του εργατικού και λαϊκού κινήματος, προβάλλοντας τον πραγματικό κόσμο.

Το κόσμο της δουλειάς, της καθημερινής δημιουργίας, τον κόσμο της εργασίας, των παραγωγών του πλούτου που απομυζούν οι κηφήνες της κοινωνίας.

Προβάλλουν τα προβλήματά του, τις ανάγκες του, τους αγώνες του, συμβάλλουν στην αποκάλυψη των αιτιών και των υπαίτιων για τα δεινά του, συμβάλλουν στην οργάνωση της πάλης του εργατικού και λαϊκού κινήματος.

Διακηρύσσουν με επιστημονική τεκμηρίωση την μόνη διέξοδο: Την ανάγκη για αλλαγή τάξης στην εξουσία. Τη Λαϊκή Εξουσία. Το Σοσιαλισμό.

Σάμος 17-10-2013

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου