Παρασκευή 1 Νοεμβρίου 2013

Δήμος Ικαρίας: Διαμαρτυρία για τη μείωση των 3 κατοχυρωμένων δρομολογίων της άγονου γραμμής σύνδεσης του Αγ. Κηρύκου με τους Φούρνους και τον Πειραιά

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ 
ΝΟΜΟΣ ΣΑΜΟΥ 
ΔΗΜΟΣ ΙΚΑΡΙΑΣ
Ταχ. Διεύθυνση: Άγιος Κήρυκος Ικαρίας Αριθμ. Πρωτ.: 13164 
                Ταχ. Κώδικας : 83300 Τηλ. : 2275350411 
                Fax : 2275022215

Ικαρία, 31/10/2013 
 
Θέμα: Διαμαρτυρία για τη μείωση των 3 κατοχυρωμένων δρομολογίων της άγονου γραμμής σύνδεσης του Αγ. Κηρύκου με τους Φούρνους και τον Πειραιά
 

Διαμαρτυρόμαστε έντονα, γιατί στα δρομολόγια της ΝΕΛ από την 1η Νοεμβρίου 2013 η προσέγγιση του πλοίου στο λιμάνι του Αγ. Κηρύκου, έδρα του Δήμου Ικαρίας και της ΠΕ Ικαρίας Φούρνων, θα γίνεται 2 φορές την εβδομάδα αντί για 3, όπως είχε κατοχυρωθεί στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών στις 4-3-2010 και υλοποιήθηκε από το Μάιο του 2010.

Θεωρούμε ότι το Υπουργείο Ναυτιλίας θα πρέπει να επιβάλει αυτή την αυτονόητη δέσμευση στην εταιρεία, που αναλαμβάνει τη γραμμή και εκμεταλλεύεται το μονοπώλιο της συγκοινωνίας στη περιοχή.

Είναι δυνατόν ο Άγ. Κήρυκος , έδρα του Δήμου Ικαρίας και της ΠΕ Ικαρίας Φούρνων και η ευρύτερη περιοχή της Ν. Ικαρίας να είναι έρμαιο στους σχεδιασμούς της εκάστοτε ακτοπλοϊκής εταιρείας;

Εάν οι ακτοπλόοι επικαλούνται θέμα κόστους , πώς εξηγείται το γεγονός ότι, ενώ πηγαίνουν στους Φούρνους στο 3ο δρομολόγιο, όπως είναι κατοχυρωμένο, απαξιούν να προσεγγίσουν τον Άγιο Κήρυκο, που εξυπηρετεί με το Νοσοκομείο και τις Υπηρεσίες και το Δήμο Φούρνων και βρίσκεται ακριβώς απέναντι.

Πώς είναι δυνατόν τα συμφέροντα και οι σχεδιασμοί κάποιων να απειλούν να μετατρέψουν την περιοχή μας σε νεκρή ζώνη και τους κατοίκους σε κατοίκους 2ης κατηγορίας, στερώντας τους την ακτοπλοϊκή σύνδεση, που για τους νησιώτες είναι το μέγιστο κοινωνικό αγαθό για την επιβίωσή τους;

Υποθηκεύεται το μέλλον της περιοχής μας, όπου πέραν των άλλων, ο ιαματικός τουρισμός αποτελεί μέγιστη πηγή εσόδων και μας καταδικάζουν σε μαρασμό και απομόνωση.

Επισυνάπτονται όλα τα στοιχεία της διαμαρτυρίας των κατοίκων το 2010(έγγραφα, υπογραφές), τα οποία σας αποστέλλουμε ταχυδρομικώς.

Το δίκαιο αίτημά μας έγινε δεκτό και κατοχυρώθηκαν τα 3 δρομολόγια της σύνδεσης του Αγ.Κηρύκου με τον Πειραιά, τα οποία και εκτελούνταν κανονικά μέχρι σήμερα.

Ζητάμε άμεσα από το Υπουργείο Ναυτιλίας να τηρηθούν οι συνταγματικές υποχρεώσεις της πολιτείας και να εξακολουθήσουμε να έχουμε την ακτοπλοϊκή σύνδεση με τον Πειραιά εβδομαδιαίως με τα 3 κατοχυρωμένα δρομολόγια της άγονης γραμμής, ως περιοχή με ειδική σημασία και ιδιαιτερότητες.

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΣΤΑΥΡΙΝΑΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου