Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

Λαϊκές Επιτροπές Ικαρίας: Να μην καταργηθούν τα παραρτήματα του ΙΚΑ

ΛΑΙΚΕΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΙΚΑΡΙΑΣ

Να μην καταργηθούν τα παραρτήματα του ΙΚΑΕμείς που υπογράφουμε παρακάτω:

· Διεκδικούμε την συνέχιση της λειτουργίας και των δυο παραρτημάτων του ΙΚΑ στην Ικαρία, με όλες τους τις αρμοδιότητες, έτσι ώστε να καλύπτονται ουσιαστικά οι ανάγκες των ασφαλισμένων στην Ικαρία και στους Φούρνους.

· Διεκδικούμε την πλήρη στελέχωση των παραρτημάτων της Ικαρίας για την συνέχιση και απρόσκοπτη λειτουργία, έτσι ώστε να μπορέσουν να καλυφθούν επαρκώς οι διευρυνόμενες υπηρεσίες του ΙΚΑ.

· Καμία διαθεσιμότητα, απόλυση, αναγκαστική μετακίνηση προσωπικού.

· Διεκδικούμε τη λειτουργία Ιατρείου του ΙΚΑ, για την πλήρη κάλυψη των ιατρικών και φαρμακευτικών αναγκών των ασφαλισμένων, με τις απαραίτητες ειδικότητες. (συμπεριλαμβανόμενων των απαραίτητων ειδικοτήτων για την εξειδικευμένη κάλυψη των Λουτροθεραπευτηρίων).

· Διεκδικούμε δημόσια, ενιαία, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση. Αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν Υγεία και Πρόνοια.

· Να καταργηθεί η ιδιωτική επιχειρηματική δράση στον τομέα της Ασφάλισης, της Υγείας- Πρόνοιας. Καμία διαβεβαίωση δεν μας καθησυχάζει, η συρρίκνωση και η κατάργηση Οργανισμών δεν γίνεται για την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων αφού σε πάρα πολλές περιπτώσεις θα αναγκάζονται, λόγω της μη δυνατότητας εξυπηρέτησης, να ταξιδεύουν στην Σάμο, για θέματα που χρόνια τώρα έβρισκαν λύση στην Ικαρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου