Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

Εργατικό Κέντρο Σάμου - Ν.Τ ΑΔΕΔΥ: Ανακοίνωση για την απεργία της 6 Φεβρουαρίου







ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑ 6 Φλεβάρη

ΟΛΟΙ και ΟΛΕΣ στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στον ΑΓΙΟ ΚΗΡΥΚΟ, 12μ


Συμπατριώτισσες, συμπατριώτες,

Η Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου είναι μέρα δράσης και απεργιακής κινητοποίησης για τα προβλήματα της Υγείας στην Ικαρία και στους Φούρνους, αλλά και για το κλείσιμο των παραρτημάτων του ΙΚΑ στην Ικαρία.

Η συγκυβέρνηση ΠΑΣΟΚ- ΝΔ, Ε.Ε., μεγαλοεπιχειρηματίες, στέλνουν την Υγεία του λαού «στον καιάδα», μας βουλιάζουν στην εξαθλίωση! Βάζουν στη λαιμητόμο της "ανταγωνιστικότητας" και της κερδοφορίας τους, το δικαίωμα όλων μας στην υγεία, στη ζωή! Ολοένα και περισσότερο, το κόστος των υπηρεσιών Υγείας μεταφέρεται στις πλάτες μας, στις πλάτες των λαϊκών οικογενειών που έχουν γονατίσει από την ανεργία, τους φόρους και τη συνεχή μείωση μισθών και συντάξεων.

Την ίδια στιγμή, η απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο των παραρτημάτων του ΙΚΑ στην Ικαρία και την αντικατάστασή τους από «Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης», θα δημιουργήσει πρόσθετα προβλήματα, υποβάθμιση, ταλαιπωρία και κόστος σε εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους, γενικά στον ντόπιο πληθυσμό, οι οποίοι θα πρέπει ακόμα και για απλές συναλλαγές να ταξιδεύουν στη Σάμο.

Το ΕΚΣ, το Ν.Τ ΑΔΕΔΥ, το Συνδικάτο οικοδόμων, το σωματείο εργαζόμενων στον επισιτισμό – τουρισμό, το Σωματείο ΕΤΕ/ ΔΕΗ, η Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας, το Σωματείο μισθωτών συνταξιούχων, ο σύλλογος Αυτοαπασχολούμενων, οι Λαϊκές Επιτροπές Ικαρίας, καλούν σε συμμετοχή και δράση τους συλλόγους, τις μαθητικές κοινότητες, τους μαζικούς φορείς των νησιών, κάθε κάτοικο αυτού του τόπου. Καλούμε τους εμπόρους και τους επαγγελματίες να κρατήσουν κλειστά τα καταστήματα και τις επιχειρήσεις τους. Καλούμε τους εργαζόμενους να στηρίξουν τις αποφάσεις για απεργία των σωματείων τους, του Εργατικού Κέντρου Σάμου και του Νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ και να νεκρώσουν τους τόπους δουλειάς.


Αγώνας τώρα για αποκλειστικά δημόσια δωρεάν υγεία – πρόνοια

Αγώνας τώρα για δημόσια- ενιαία- καθολική- υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση

Αγώνας τώρα για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη ενάντια στις αντεργατικές ανθυγιεινές πολιτικές

Καλούμε τον Ικαριώτικο και τον Φουρνιώτικο λαό να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην επιτυχία της απεργίας και να πάρει μαζικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση της 6ης Φεβρουαρίου, στον Άγιο Κήρυκο στις 12:00μ.

Να αγωνιστούμε για την υγεία μας!

Να αγωνιστούμε για την ζωή μας!





ΛΕΩΦΟΡΕΙΑ: από ΡΑΧΕΣ στις 10πμ και από ΕΥΔΗΛΟ στις 11πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου