Παρασκευή, 14 Φεβρουαρίου 2014

Ε.Κ.Σ - Ν.Τ ΑΔΕΔΥ: Δελτίο Τύπου από την κινητοποίηση στο ΙΚΑ Ευδήλου
Ικαρία 10/2/2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά τις κινητοποιήσεις της προηγούμενης εβδομάδας και την δυναμική απεργιακή συγκέντρωση της 6ης Φεβρουαρίου στον Άγιο Κήρυκο συνεχίζουμε τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες:

Σήμερα 10 του Φεβρουαρίου αγωνιστές από τον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Εργατικού κέντρου και του Νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ, συμμετέχοντας στην στάση εργασίας που είχε προκηρυχτεί στα νησιά μας. Βρεθήκαν έξω από το παράρτημα του ΙΚΑ στον Εύδηλο εκφράζοντας την διαμαρτυρία και την αντίθεση μας ενάντια στην απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ- ΕΤΑΜ για την αναστολή- στην ουσία κατάργηση- λειτουργίας και των δυο παρατημάτων του ΙΚΑ στην Ικαρία.

Καταγγέλλουμε την διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, και την κυβέρνηση για το ανελέητο χτύπημα στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων, στα εργασιακά τους δικαιώματα.

Διεκδικούμε ένα αποκλειστικά δημόσιο και δωρεάν σύστημα υγείας για όλους καθώς και δημόσια, ενιαία, καθολική, υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

  • Να συνεχιστεί η λειτουργία των υπηρεσιών του ΙΚΑ στην Ικαρία, ώστε να καλύπτονται ουσιαστικά οι ανάγκες των ασφαλισμένων στα νησιά μας.
  • Να καταργηθεί το χαράτσι στα φάρμακα. Να καταργηθεί το 5ευρο χαράτσι.
  • Να ανακληθεί ο πρόσφατος νόμος για την Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

Καλούμε όλους τους συμπατριώτες μας, τα σωματεία εργαζομένων, τις λαϊκές επιτροπές, τους συλλόγους και τους φορείς που δραστηριοποιούνται στα νησιά μας, να βρίσκονται σε αγωνιστική ετοιμότητα της επόμενες ημέρες .Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου