Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Σωματεία ιδιωτικού τομέα Ικαρίας: 20-3-14 Στάση εργασίας για Καταργήσεις οργανισμών και απολύσεις στο Δημόσιο

Ικαρία, 17/3/2014

Για τις Καταργήσεις οργανισμών και τις απολύσεις στο Δημόσιο

Οι Διοικήσεις των συνδικάτων του ιδιωτικού τομέα της Ικαρίας αποφάσισαν στις τελευταίες συνεδριάσεις τους, να υποστηρίξουν την διαμαρτυρία των εργαζομένων στο δημόσιο τομέα ενάντια στο νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση για την αξιολόγηση, τις καταργήσεις οργανισμών και τις απολύσεις στο Δημόσιο. Ένα νομοσχέδιο που ρίχνει στον καιάδα τριάντα έξι χιλιάδες (36.000) εργαζόμενοι ΙΔΑΧ που είναι σε διαθεσιμότητα και θα αποτελέσουν τη μεγάλη δεξαμενή των απολύσεων για το 2014.

Η αξιολόγηση δομών, υπηρεσιών και δημοσίων υπαλλήλων, τα νέα οργανογράμματα που προωθεί η κυβέρνηση δεν έχουν στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και την παροχή ικανοποιητικών κοινωνικών υπηρεσιών. Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο η κυβέρνηση καταργεί – στην πραγματικότητα ιδιωτικοποιεί – οργανισμούς εκχωρώντας το σχεδιασμό, τις αρμοδιότητες και τις υπηρεσίες αυτών των οργανισμών στο μεγάλο κεφάλαιο, απολύοντας εξειδικευμένο προσωπικό και ξεπουλώντας μέσω ΤΑΙΠΕΔ την περιουσία τους.

Οι Διοικήσεις των Συνδικάτων πιστεύοντας ότι είναι ανάγκη να διευρυνθεί η αντίδραση των εργαζόμενων στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης, σχεδιασμούς που επηρεάζουν την ζωή των εργαζόμενων του δημοσίου τομέα, την ζωή των εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα αλλά και την ζωή των συνταξιούχων αδιακρίτως.

Αποφάσισαν να προκηρύξουν στάση εργασίας την Πέμπτη 20 Μαρτίου (11:00-15:00) για τους εργαζόμενους στις κατασκευές και τους εργαζόμενους στον επισιτισμό. Καλώντας όλους τους εργαζόμενους να αντιδράσουν ενάντια στις διαθεσιμότητες και την κατάργηση οργανισμών στο δημόσιο, συμμετέχοντας στην απεργιακή συγκέντρωση του Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ στον Άγιο Κήρυκο (12:00).




Οι διοικήσεις

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου