Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Α.Δ.Ε.Δ.Υ Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου: Απεργιακές κινητοποιήσεις

Α.Δ.Ε.Δ.Υ

Νομαρχιακό Τμήμα Σάμου

Απεργιακές κινητοποιήσεις


Σάμος 9/3/2014 
 
24ωρη πανδημοσιοϋπαλληλική ΑΠΕΡΓΙΑ Τετάρτη 12 Μάρτη και κλιμακώνουμε με 48ωρη 19 και 20 Μάρτη

Το νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή η κυβέρνηση για την αξιολόγηση, τις καταργήσεις οργανισμών και τις απολύσεις στο Δημόσιο ανοίγει τις πύλες της κολάσεως για τους δημόσιους υπαλλήλους. Τριάντα έξι χιλιάδες (36.000) συνάδελφοι ΙΔΑΧ μαζί με τους σχολικούς φύλακες, τους εκπαιδευτικούς, τις καθαρίστριες του Υπουργείου Οικονομικών και άλλους εργαζόμενους που είναι σε διαθεσιμότητα θα αποτελέσουν τη μεγάλη δεξαμενή των 15.000 απολύσεων για το 2014.

Η αξιολόγηση δομών, υπηρεσιών και δημοσίων υπαλλήλων, τα νέα οργανογράμματα που προωθεί η κυβέρνηση δεν έχουν στόχο την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και την παροχή ικανοποιητικών κοινωνικών υπηρεσιών.

Δεν επιδιώκουν να γίνουν καλύτεροι οι εργαζόμενοι, ούτε να αναβαθμιστούν οι δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες, τα νοσοκομεία, και τα σχολεία, να υπάρχει αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν υγεία - παιδεία για όλους όπως είναι η λαϊκή απαίτηση.

Ο αντιδραστικός κρατικός έλεγχος (βλ. αξιολόγηση) συνδέεται με τις απολύσεις, αλλά κυρίως με την αντιδραστική αναμόρφωση του αστικού κράτους ώστε αυτό να γίνει πιο ικανό, πιο αποτελεσματικό στην υπηρεσία της καπιταλιστικής ανάπτυξης, πιο ταξικό, πιο αυταρχικό απέναντι στο συνδικαλιστικό κίνημα και τους λαϊκούς αγώνες.

Είναι ο βούρδουλας του αστικού κράτους και της εκάστοτε κυβέρνησης για να επιβάλλουν στους χώρους εργασίας το νόμο του φόβου, την οσφυοκαμψία και την σιωπή στους δημόσιους υπαλλήλους.

Με το συγκεκριμένο νομοσχέδιο η κυβέρνηση καταργεί – στην πραγματικότητα ιδιωτικοποιεί – οργανισμούς εκχωρώντας το σχεδιασμό, τις αρμοδιότητες και τις υπηρεσίες αυτών των οργανισμών στο μεγάλο κεφάλαιο, απολύοντας εξειδικευμένο προσωπικό και ξεπουλώντας μέσω ΤΑΙΠΕΔ την περιουσία τους.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Δεν υπάρχει μέτρο αντιλαϊκό που να μην έχει τη σφραγίδα της ΕΕ.

Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ είναι ανάγκη να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση.

Οργανώνουμε την πάλη μας μεταξύ 13 και 18 Μάρτη, πραγματοποιούμε γενικές συνελεύσεις σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία, κλιμακώνουμε την πάλη μας, για απεργίες και αγώνες με διάρκεια που στο στόχαστρό τους θα έχουν την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.


Η βελτίωση της ζωής μας είναι στα χέρια μας!

Ο ΛΑΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ! ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ
Να αποσυρθεί τώρα το νομοσχέδιο για την αξιολόγηση, τις απολύσεις και την κατάργηση των οργανισμών. ΟΧΙ στον αντιδραστικό κρατικό έλεγχο, τη λεγόμενη αξιολόγηση.
Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα, επαναφορά όλων των διαθέσιμων στις δουλειές τους. Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους. Πλήρη μισθολογικά, ασφαλιστικά, κοινωνικά δικαιώματα στους συναδέλφους που εργάζονται στο Δημόσιο σε προγράμματα κοινωφελούς εργασίας, μέσω ΟΑΕΔ και ΕΣΠΑ.


ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ! ΟΛΟΙ στις Απεργιακές συγκεντρώσεις 12 και 20 Μάρτη στις 10:00 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Σάμου.


Η Ε.Γ. του Νομαρχιακού Τμήματος Σάμου της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου