Σάββατο 5 Απριλίου 2014

Προβολή Ταινίας στον Άγιο Κήρυκο: ΑΜΛΕΤ



Σας υπενθυμίζουμε ότι συνεχίζονται οι χειμερινές προβολές με έναν κύκλο δώδεκα βραβευμένων ταινιών, που μας ταξιδεύουν στην μαγεία του ασπρόμαυρου ελληνικού και ξένου κινηματογράφου.

Οι προβολές γίνονται κάθε Δευτέρα (ώρα 8:00 μ.μ), στην πάνω αίθουσα του παλιού Δημαρχείου (είσοδος δωρεάν).

Την ερχόμενη Δευτέρα 7/04 θα προβληθεί η ταινία «ΑΜΛΕΤ» του Γκριγκόρι Κόζιντσεφ (1964).

Μια γεμάτη δραματική ένταση και εικαστική μεγαλοπρέπεια μεταφορά του σαιξπηρικού αριστουργήματος, που οι ίδιοι οι Βρετανοί ανακηρύξαν ως την καλύτερη που έχει ποτέ γίνει, ξεπερνώντας κι αυτήν ακόμα του (Βρετανού…) Λόρενς Ολιβιε! Με έναν συγκλονιστικό Ινοκέντι Σμοκτουνόφσκι ο οποίος θεωρείται ο καλύτερος Άμλετ όλων των εποχών - οι κριτικοί τον αποκαλούν «Ο Άμλετ» (THE Hamlet). Στην ταινία συμμετείχαν οι κορυφές των τεχνών και των γραμμάτων της εποχής. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι η μετάφραση ήταν του Μπόρις Πάστερνακ και η μουσική του Ντμίτρι Σοστακόβιτς.

Υπόθεση : Ένα βράδυ, στους νυχτοφύλακες του Κάστρου της Ελσινόρης εμφανίζεται ένα φάντασμα που μοιάζει στο νεκρό βασιλιά της χώρας. Ειδοποιείται ο γιος του, ο Πρίγκιπας Άμλετ, και το φάντασμα, αφού του αποκαλύπτει ότι δολοφονήθηκε από τον ίδιο του τον αδελφό, τον Κλαύδιο, τον σφετεριστή του θρόνου, τον διατάζει να πάρει εκδίκηση…

Η συνέχεια επί της οθόνης!

Μπορείτε να δείτε το trailer εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου