Παρασκευή 2 Μαΐου 2014

Τομεακή Επιτροπή Ικαρίας και Φούρνων του Κ.Κ.Ε: Ανάπτυξη για ποιόν; Η περίπτωση της Ικαρίας


ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ με θέμα:

Ανάπτυξη για ποιον;
Η περίπτωση της Ικαρίας 


Αγαπητοί συμπατριώτες

Το τελευταίο διάστημα ακούμε και διαβάζουμε πολλά για το μέλλον που ταιριάζει στην Ικαρία, για την τοπική ανάπτυξη, για τις ευκαιρίες ανάπτυξης.

Ακούμε για τον τουρισμό με διάφορα υποκοριστικά, περιπατητικό, ήπιο, εναλλακτικό, ιατρικό, αγροτοτουρισμό, κλπ, για τις πολλές εκατοντάδες των επισκεπτών που θα φέρουν χρήμα και ανάπτυξη στο νησί. 




Ακούμε για προγράμματα στα οποία πρέπει να ενταχθούμε για μαρίνες, για πιστοποίηση των ιαματικών λουτρών, για τη δημιουργία ιδιωτικών ερευνητικών κέντρων, σαν τα εργαλεία που θα φέρουν ανάπτυξη και λεφτά με ουρά στους Ικαριώτες.

Μας είπαν ότι το σχεδιαζόμενο αιολικό πάρκο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη του νησιού και θα δημιουργήσει πολλές θέσεις εργασίας.

Για τους κομμουνιστές όμως η έννοια της οικονομικής ανάπτυξης δεν είναι μια ουδέτερη, τεχνοκρατική έννοια, αλλά έχει βαθύτατο οικονομικό – πολιτικό περιεχόμενο, σχετίζεται άρρηκτα με το ερώτημα «για ποιον;», για τα συμφέροντα ποιας κοινωνικής τάξης σχεδιάζεται και υλοποιείται η αναπτυξιακή πολιτική. Το βασικό ερώτημα είναι το αν η όποια ανάπτυξη, ο όποιος σχεδιασμός θα στοχεύει στην συνδυασμένη ικανοποίηση του συνόλου των λαϊκών αναγκών, ή θα υπηρετεί την κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων, εγχώριων και ξένων;

Η Τομεακή Επιτροπή Ικαρίας και Φούρνων του ΚΚΕ εκτιμώντας τη σοβαρότητα του ζητήματος σας προσκαλεί στην πολιτική εκδήλωση που διοργανώνει για να συζητήσουμε να σας μιλήσουμε για τον άλλο δρόμο ανάπτυξης που προτείνει το ΚΚΕ.

Εισήγηση από τη Τ.Ε. 


Ομιλία από τον Μάκη Παπαδόπουλο

μέλος της Κ.Ε. υπεύθυνο του τμήματος Οικονομίας

και υποψήφιο ευρωβουλευτή
 


Συζήτηση 

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΜΑΙΟΥ 2014, ώρα 7:30μμ

στην αίθουσα του «Κατσούλειου

στον ΕΥΔΗΛΟ

ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΙΚΑΡΙΑΣ και ΦΟΥΡΝΩΝ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου