Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

Λ.Α.Σ: Υπενθύμιση για Διώξεις Δημοτών








Ικαρία, 23 Μαΐου 2014

Αξίζει πιστεύουμε να υπενθυμίσουμε την παρακαταθήκη που αφήνει η δημοτική αρχή με τη δίωξη συμπατριωτών μας επειδή κινητοποιήθηκαν ενάντια στην απόφαση του δήμου Ικαρίας για την μεταφορά των απορριμμάτων στον ΧΑΔΑ Ευδήλου.

Ο δήμαρχος επιθυμεί την ποινική τους δίωξη, η οποία προχωρεί κανονικά με την αποστολή των μηνύσεων στους διαμαρτυρόμενους.

Να πούμε επίσης ότι είναι πρωτοφανέρωτη αυτή η τακτική στον τόπο μας, ουδέποτε έχει ξανασυμβεί δημότες να διώκονται από δημοτική αρχή επειδή κινητοποιήθηκαν ενάντια της.

Τα συμπεράσματα όλα δικά σας…




Συντάσσεται από τον αρμόδιο Ανακριτικό Υπάλληλο.

 

Έκθεση ένορκης εξέτασης μάρτυρα." ΕΚΘΕΣΗ ΕΝΟΡΚΗΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΜΑΡΤΥΡΑ ( Κ.Π.Δ.)

Στον Άγιο Κήρυκο-Ικαρίας-Σάμου, σήμερα την 11η του μήνα Απριλίου ταυ έτους 2012, μέρα της εβδομάδας Μεγάλη Τετάρτη, και ώρα 14:05" ενώπιον εμού του: Υπαστυνόμο Β'. Δημητρίου ΛΟΥΚΟΥ, Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Κ.ηρύκου-Ικαρίας-Σάμου, παρισταμένου και του Αρχιφύλακα (Ανακριτικού Υπαλλήλου) Αναστάσιου ΑΚΡΙΤΙΔΗ, της ιδίας Υπηρεσίας προσληφθέντος. ως Β' Ανακριτικός Υπάλληλος, κλήθηκε - εμφανίσθηκε ενώπιον μας, ο κατωτέρω σημειούμενος μάρτυρας, ο οποίος αφού ρωτήθηκε για την ταυτότητα του κ.λ.π., απάντησε ότι ονομάζεται: ΣΤΑΥΡΙΝΑΔΗΣ Χριστόδουλος του Σταύρου και της Μαρίας γεν. 18/09/1939, στη Δάφνη-Ευδήλου-Ικαρίας-Σάμου, κάτοικος Ακαμάτρας-Ευδήλου-ΙκαρΊας-Σάμου εγγράμματος, επαγγέλματος Παιδίατρος κάτοχος του υπ' αριθ. Α.Δ.Τ.: ΑΕ 082968 εκδοθέν την 02/04/2007 από το Τμήμα Ασφαλείας Παπάγου-Αττικής Έλληνας και Χριστιανός Ορθόδοξος και ότι τον κατηγορούμενο απλώς γνωρίζει και ουδεμία συγγένεια ή φιλία ή έχθρα έχει μετ' αυτού. Έπειτα ο εξεταζόμενος αφού έθεσε την δεξιά αυτού επί του Ιερού Ευαγγελίου, ορκίσθηκε σύμφωνα μι τα άρθρα 218 παρ.1 και 219 παρ.1 του Κ.Π.Δ. και στην συνέχεια εξετάζεται ως; ακολούθως :

ΕΡΩΤΗΣΗ: Τι 'προσήλθατε να καταθέσετε στο Αστυνομικό Τμήμα Αγίου Κηρύκου-Ικαρίας-Σάμου;

ΑΠΟΚΡΙΣΗ '- Είμαι Δήμαρχος Ικαρίας του Νομού Σάμου. Την 10 Απριλίου 2012 και από ώρα 23:00'περίπου μέχρι την 00:30' ώρα, καθώς και σήμερα 11 Απριλίου 2012 και από ώρα 12:30' περίπου υπήρξαν κάτοικοι οι οποίοι παρεμπόδισαν στην τοποθεσία «Φύτεμα-Αγκαθωπό» του Δ.Δ, Ευδήλου, που βρίσκεται ο ΧΑΔΑ την είσοδο των Απορριμματοφόρων για την εκφόρτωση των απορριμμάτων. ΕΡΩΤΗΣΗ: Γνωρίζεται πόσα και ποια άτομα είναι; ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Δεν γνωρίζω τα στοιχεία των ατόμων που είναι και ο αριθμός τους είναι περίπου στα είκοσι πέντε με τριάντα άτομα, όπως ενημερώθηκα προφωρικώς οπό την Αστυνομική Αρχή Ευδήλου. ΕΡΩΤΗΣΗ: Για πιο λόγο κάνουν αυτή την παρεμπόδιση; ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Τα κίνητρα δεν μπορώ να τα καθορίσω επαρκώς. Το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία συνεδρίαση πήρε στην Απόφαση μετά το κλείσιμο του ΧΑΔΑ Αγίου Κηρύκου στο Καταφύγι να προχωρήσει στην διαχείριση των απορριμμάτων με την μέθοδο της Ανακύκλωσης και κομποστοποίησης Η ανακύκλωση είδη επιτελείτε η δε κομποστοποίηση θα αρχίζει εντός 15νθημέρου και έχει ενταχθεί σε τρίμηνο πιλοτικό πρόγραμμα από εταιρεία …..

Για αυτό το διάστημα, τα απορρίμματα της περιοχής Αγίου Κηρύκου και των 'χωριών θα μεταφέρονται προσωρινά στους δύο ΧΑΔΑ Ευδήλου και Ραχών. Η παρεμπόδιση της μεταφοράς τους, εγκυμονεί σοβαρότατους κίνδυνους για την Δημόσια Υγεία. ΕΡΩΤΗΣΗ: Ποιοι ήταν οι οδηγοί των απορριμματοφόρων που παρεμποδίστηκαν; ΑΠΟΚΡΙΣΗ: Ο οδηγός της 10 Απριλίου 2012 ήταν ο…………………., κάτοικος …………., ο οποίος προσφέρθηκε ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ να κάνει την μεταφορά και σήμερα 11 Απριλίου 2012 ήταν: Α) ο ……………… κάτοικος …………. και Β) ………………. κάτοικος……………….

Επιθυμώ την ποινική δίωξη όσων παρ εμπόδισα ν και παρεμποδίζουν την είσοδο των Απορριμματοφόρων στο ΧΑΔΑ καθότι εμποδίζεται, η δυνατότητα να διατηρηθούν καθαροί οι οικισμοί της Ικαρίας και δημιουργούνται σοβαρότατοι κίνδυνοι για την υγεία των κατοίκων. Επιθυμώ από την Αστυνομική Αρχή να βρει τα στοιχεία των προαναφερόμενων ατόμων. Άλλο τίποτα δεν έχω να. προσθέσω και υπογράφω. Η παρούσα έκθεση άρχισε την 14-.05" ώρα και περατώθηκε την 14:45' ώρα της σήμερον. Για πίστωση συντάχθηκε η παρούσα, η οποία αφού αναγνώσθηκε και βεβαιώθηκε, υπογράφεται ως ακολούθως :

Ο Εξετασθείς





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου