Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ: Σήμερα επιβάλλεται να μπλοκάρουμε την αντιλαϊκή πολιτική


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΗΜΟΥ ΙΚΑΡΙΑΣ & ΦΟΥΡΝΩΝ

Εμείς που μαζευτήκαμε σήμερα 8/5/2014 οι εργαζόμενοι του Δήμου Ικαρίας χαιρετίζουμε τις συναδέλφισσες και τους συναδέλφους, προϊστάμενους των σχολείων, που υπέβαλαν πρόσφατα τις παραιτήσεις τους, στο νησί μας αλλά και πανελλαδικά . Αρνήθηκαν δηλαδη να συνδράμουν το αντιδραστικό έργο της λεγόμενης αξιολόγησης, που προωθεί σήμερα η κυβέρνηση στο σχολείο και στην εκπαίδευση.

Η επιλογή των συγκεκριμένων συναδέλφων να αρνηθούν τα ψίχουλα του προϊσταμένου και να σταθούν αγωνιστικά με τη μεριά των μορφωτικών αναγκών των παιδιών της λαϊκής οικογένειας, των συναδέλφων εκπαιδευτικών, δίνει αποστομωτική απάντηση στην αντιδραστική πολιτική ΕΕ-κυβέρνησης.


Ο μοχλός της αντιδραστικής αξιολόγησης αναδείχνει ότι τα στελέχη της εκπαίδευσης (και όχι μόνο) θα αναγκαστούν πλέον να επιλέξουν μεριά: είτε με τον Κλάδο και τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών του λαού μας είτε με την κυβέρνηση, το αστικό κράτος και την πολιτική της ΕΕ. Σήμερα τελείωσαν τα λόγια, μετράνε οι πράξεις!

Οι συναδέλφισσες και οι συνάδελφοι που παραιτήθηκαν, δείχνουν το δρόμο!!!

Το δρόμο της παραίτησης τραβούν και όσοι διευθυντές ,πείστηκαν από την ίδια τη ζωή ότι αλλάζει ο ρόλος του διευθυντή του σχολείου: από συντονιστής παιδαγωγικής και εκπαιδευτικής λειτουργίας του σχολείου γίνεται μάνατζερ, αξιολογητής σήμερα που αύριο θα υπογράψει και απολύσεις.

Συνάδελφοι, βγάλτε τα συμπεράσματά σας, γυρίστε τους την πλάτη! χαιρετίζουμε τη στάση των συναδέλφων που παραιτήθηκαν και καλούμε και τον δικό μας Κλάδο σε επαγρύπνηση και αγωνιστική ετοιμότητα, άλλωστε η τρίμηνη παράταση που πήραν οι Δήμαρχοι ήταν τα διαπιστευτήρια προς τον Μιχελάκη και την κυβερνητική πολιτική που εφάρμοσαν, μπροστά στις επερχόμενες εκλογές!

Σήμερα επιβάλλεται να μπλοκάρουμε την αντιλαϊκή πολιτική

Να καταργηθεί ο νόμος 4250/14

Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους

Εύδηλος Ικαρίας 8/5/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου