Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

40ο Φεστιβάλ ΚΝΕ- ΟΔΗΓΗΤΗ στην Ικαρία




Γιορτάζουμε φέτος τα 40 χρόνια του Φεστιβάλ. Πρόκειται για μια πολύ μεγάλη στιγμή στη διαδρομή της ΚΝΕ, αλλά και συνολικά για το λαό και τη νεολαία που αγκαλιάζουν κάθε χρόνο το Φεστιβάλ, το έχουν κατοχυρώσει στη συνείδηση και στην πράξη σαν το μεγαλύτερο πολιτικό-πολιτιστικό νεολαιίστικο γεγονός, σαν θεσμό με βαθιές ρίζες και κύρος.

Το σύνθημα για το Φεστιβάλ: «Για να φτιάξουμε ένα κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων..» συνεχίζουμε.... (από την απολογία του Νίκου Μπελογιάννη)

Σε αυτόν τον δρόμο συνεχίζουμε. Με στόχο να μοιάσουμε και να τιμήσουμε στην καθημερινή δράση και τον αγώνα, όσους πάλεψαν για ένα κόσμο στο μπόι των ονείρων μας και των ανθρώπων. Με πείσμα, γνώση, εμπειρία, με θέληση και τόλμη. Με αισιοδοξία, με εμπιστοσύνη στις δυνάμεις μας.

Τιμάμε τη στιγμή αυτή μαζί με το λαό και τη νεολαία και όπως πρέπει σε νέους πρωτοπόρους αγωνιστές: πολλαπλασιάζοντας την προσπάθεια και τις δυνάμεις, οργανώνοντας, δίνοντας τον καλύτερο μας εαυτό Πιο αποφασισμένοι, έμπειροι και δυνατοί, πλάι στο Κόμμα μας να φτιάξουμε έναν κόσμο στο μπόι των ονείρων και των ανθρώπων. 

Εφέτος στα νησιά μας το Φεστιβάλ θα ταξιδέψει στους Φούρνους στις 20 του Ιούλη, στον Άγιο Κήρυκο στις 24 του Ιούλη, στον Εύδηλο στις 28 του Ιούλη, στις Ράχες την 1η του Αυγούστου και θα καταλήξει στο Καραβόσταμο (στο Ρέμα), την Κυριακή 10 Αυγούστου.

Οι εκδηλώσεις θα είναι αφιερωμένες στη μετανάστευση, τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, τον αντιφασιστικό αγώνα.

θα γίνουν προβολές ταινιών, θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας και βιβλίου, δημιουργικός παιδότοπος για τους μικρούς μας φίλους, πολιτικές ομιλίες, όμορφες μουσικές

Καλούμε τους νέους και τις νέες του νησιού, τις γυναίκες, τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, όλους τους Ικαριώτες, τους φίλους και τους επισκέπτες του νησιού μας να πάρουν μέρος στις εκδηλώσεις, να κουβεντιάσουν και να τραγουδήσουν μαζί μας και να συναντηθούμε κάτω από το σύνθημα του Φεστιβάλ.

Στο μπόι των ανθρώπων και των αναγκών τους, στο μπόι των ιδανικών μας, των αξιών της πιο πρωτοπόρας τάξης της κοινωνίας, των ονείρων που έγιναν πράξη και θα ξαναγίνουν, για έναν κόσμο, μια κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας και των σύγχρονων δικαιωμάτων, για το σοσιαλισμό- κομμουνισμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου