Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2011

Π.Α.ΜΕ: ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ


Από εχτές 14 Φλεβάρη επανήλθε με οξύτατο τρόπο το πρόβλημα της μεταφοράς των μαθητών της Ικαρίας από και προς τα σχολεία τους:
¨      Οι επαγγελματίες που μεταφέρουν τα παιδιά είναι απλήρωτοι εδώ και χρόνια, το ποσό φαίνεται να φτάνει στο 1 εκατομμύριο ευρώ.
¨      Καμία σύμβαση μεταφοράς μαθητών δεν έχει υπογραφεί για το 2011.
¨      Οι μαθητές μετακινούνται με οποιονδήποτε τρόπο, με τους γονείς τους, με τα πόδια, με ωτοστόπ, ή και καθόλου: τα παιδιά από τα απομακρυσμένα και με δύσβατο οδικό δίκτυο χωριά  απλά δεν πάνε σχολείο!
Η αρμόδια υφυπουργός Π. Χριστοφιλοπούλου, απαντώντας σε σχετική ερώτηση στη Βουλή δήλωσε ότι «το υπουργείο Παιδείας δεν έχει αρμοδιότητα για τη μεταφορά των μαθητών. Αυτό μέχρι το Δεκέμβριο ήταν έργο των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων. Από το Γενάρη και μετά ξεκινάμε και είναι έργο των δήμων».
Καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, όλες τις κυβερνήσεις του δικομματισμού που διαχρονικά χειρίστηκαν το θέμα της μεταφοράς των μαθητών από και προς τα σχολεία τους, και οδήγησαν στη σημερινή κατάσταση.
Αναρωτιόμαστε: μήπως είναι «άσκηση» για να συνηθίσουν γονείς και μαθητές ότι οι μεταφορά των τελευταίων στα σχολεία τους είναι ατομική ή οικογενειακή υπόθεση και καθόλου υποχρέωση του κράτους;;
Απαιτούμε:
ü      Την άμεση χρηματοδότηση με ευθύνη της κυβέρνησης για την ικανοποίηση των αναγκών μεταφοράς των μαθητών (Σχολεία, ΤΑΔ, κλπ.)
ü      Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων- χρωστούμενων στους επαγγελματίες που μεταφέρουν τα παιδιά.
Διεκδικούμε:
ü      Την δωρεάν μεταφορά όλων των μαθητών από και προς το σχολείο τους από  και προς τα αθλητικά κέντρα. Καμία επιβάρυνση των γονιών τους.
ü      Την δημιουργία ενιαίου κρατικού φορέα για την μεταφορά των μαθητών.
Ουσιαστική λύση σε τέτοιου είδους προβλήματα απαιτεί ο αγώνας για μια λαϊκή δημόσια και δωρεάν Παιδεία, χωρίς επιχειρηματική δράση μέσα στο εκπαιδευτικό σύστημα, που θα συγκρούεται με την πολιτική ΠΑΣΟΚ - ΝΔ και ΕΕ για την Παιδεία, αλλά και με τις απαιτήσεις της πλουτοκρατίας για το εκπαιδευτικό σύστημα.



Ικαρία 15 Φλεβάρη 2011
Η γραμματεία

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου