Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Απόφαση Γ.Σ. του συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ειδήλου για τη μεταφορά και εκπαίδευση των μαθητών.


21-2-2011
Προς Υπουργείο Παιδείας Υπουργείο Εσωτερικών
Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου

Έχοντας υπόψη τις εξελίξεις που αφορούν την μεταφορά των μαθητών σε όλη την Ικαρία και αφού έχουν περάσει οκτώ μέρες από την απεργία των μεταφορέων , κανείς υπεύθυνος δεν έχει δώσει κάποια επίσημη και υπεύθυνη απάντηση , για το πως θα προσέρχονται τα παιδιά μας στα σχολεία. Η εκπαίδευση των παιδιών μας όπως καλά γνωρίζετε είναι υποχρεωτική από το νηπιαγωγείο ως και το λύκειο. Μετά τις συνενώσεις των σχολείων υποσχεθήκατε την δωρεάν και ασφαλή μεταφορά των μαθητών.

Όμως από τον Σεπτέμβριο του 2010 και έως σήμερα μιας και οι συμβάσεις των αυτοκινητιστών δεν είναι υπογεγραμμένες μόνο ασφαλή δεν είναι η μεταφορά τους. Μέσα στο πλαίσιο της δωρεάν παιδείας υπήρχε και ο θεσμός της πρόσθετης ενισχυτικής διδασκαλίας σε περιοχές δυσπρόσιτες όπως η Ικαρία, όπου από την φετινή σχολική χρονιά δεν λειτουργεί παρά μόνο για την Γ’ Λυκείου, από τους ήδη υπάρχοντες διορισμένους καθηγητές και χωρίς να δικαιολογείται η μεταφορά τους.

Πιστεύουμε ότι γνωρίζετε πολύ καλά, πως τα σχολεία δεν λειτουργούν από τη στιγμή που έστω και ένα παιδί δεν έχει την δυνατότητα να μεταφερθεί σ’ αυτό χάνοντας την ύλη των μαθημάτων.

Είναι απαράδεκτο εν μέσο σχολικής περιόδου και μάλιστα λίγο πριν πανελληνίων εξετάσεων να αντιμετωπίζουμε προβλήματα μεταφορών και περικοπή εκπαίδευσης των παιδιών μας.

Απαιτούμε την άμεση λύση των προβλημάτων και επιτέλους να μας δοθεί μια υπεύθυνη απάντηση από τους αρμόδιους.

Αρνούμαστε να δεχτούμε ότι τα παιδιά μας βρίσκονται σε κατώτερη κοινωνική θέση από τα υπόλοιπα.

Σα σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευδήλου προβαίνουμε σε κινητοποιήσεις . Ξεκινάμε λοιπόν την Πέμπτη 24-2-2011 με αποχή από τα μαθήματα και κατάληψη δημόσιων υπηρεσιών.
Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Λυκείου Ευδήλου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου