Τετάρτη 23 Φεβρουαρίου 2011

Απόφαση έκτακτης Γ.Σ συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 1ου /2ου δημοτικού Αγίου Κηρυκου .

               22/2/2011

Έχοντας υπόψη  της εξελίξεις που αφορούν  την μεταφορά των μαθητών σε όλη την Ικαρία, που άφησαν  κυριολεκτικά στο δρόμο τους  μαθητές της Ικαρίας μετά από την διακοπή εκτέλεσης του μεταφορικού έργου από τους συμβεβλημένους μεταφορείς οι οποίοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και 1,5 χρόνο, ενώ οι νέες συμβάσεις για την σχολική περίοδο 2010-2011 δεν έχουν ακόμα υπογραφεί μέχρι και σήμερα.
Για αυτό το πρόβλημα  μέχρι και σήμερα δεν υπάρχει καμία επίσημη απάντηση (παρά το γεγονός της έντονης διαμαρτυρίας του συνόλου τις εκπαιδευτικής κοινότητας της Ικαρίας )ούτε από το Υπ. Παιδείας, ούτε από το Υπ. Εσωτερικών, ούτε από την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (η οποία για την τρέχουσα σχολική περίοδο  έχει αναλάβει το θέμα των μεταφορών σύμφωνα) τόσο για το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλόμενων όσο και για την τύχη των νέων συμβάσεων .

Η Γενική Συνέλευση των συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων 1ου /2ου δημοτικού Αγίου Κηρυκου, λαμβάνοντας υπόψη όσα αποφασίστηκαν στην  Κοινή σύσκεψη Δ.Σ  των Συλλόγων Γονέων όλης της Ικαρίας (18/2/2011).
 Αποφάσισε να προχωρήσουν οι γονείς σε ένδειξη διαμαρτυρίας τόσο για το πρόβλημα στην μεταφορά των μαθητών, όσο και για την μέχρι σήμερα αντιμετώπιση μας από όλους τους  συναρμοδίους φορείς (Υπουργείο παιδείας –Υπουργείο Εσωτερικών –Περιφέρεια Βορίου Αιγαίου) την Πέμπτη 24/2/2011 σε συμβολική προειδοποιητική κατάληψη των υπηρεσιών της περιφερείας βορείου Αιγαίου στην Ικαρία.
Διεκδικώντας από όλους τους συναρμοδίους φορείς (Υπουργείο παιδείας –Υπουργείο Εσωτερικών –Περιφέρεια Βορίου Αιγαίου ) να εξασφαλίσουν την άμεση και διαρκή χρηματοδότηση τις μεταφοράς των μαθητών στα σχολεία της Ικαρίας. 
Καλώντας την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου να δώσει μια επίσημη έγγραφη απάντηση σχετικά με τα ακόλουθα:    
1) Πότε θα υπογραφούν οι νέες συμβάσεις  
2) Ποιο είναι το χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των οφειλομενων ποσών     


Αν δεν αποκατασταθεί άμεσα η εύρυθμη μεταφορά των μαθητών οι αντιδράσεις μας θα είναι ακόμα δυναμικότερες, το οφείλουμε στα παιδιά μας.

Σύλλογοι  Γονέων και Κηδεμόνων
1ου /2ου δημοτικού Αγίου Κηρυκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου