Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Αποτελέσματα συνάντησης Περιφερειαρχών με την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κα Τ. Μπιρμπίλη





Μυτιλήνη 21 Μαρτίου 2011
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                   
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ
ΤΗΛ.22510 46888
ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗ 1 ΠΡΟΚΥΜΑΙΑ
ΜΥΤΙΛΗΝΗ  81100

                                                                      ΠΡΟΣ: M.M.E Περιφέρειας
                                                                   Β. Αιγαίου

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΘΕΜΑ: Αποτελέσματα συνάντησης Περιφερειαρχών με την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας & Κλιματικής Αλλαγής κα Τ. Μπιρμπίλη
  
Με την Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κα. Τίνα Μπιρμπίλη και με τον αναπληρωτή Υπουργό Περιβάλλοντος κ. Νίκο Σηφουνάκη συναντήθηκε την Παρασκευή 18-3-2011, ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιος Γιακαλής, στο πλαίσιο των συναντήσεων των Περιφερειαρχών με τους Υπουργούς, με αντικείμενο συζήτησης θέματα Υπουργείου Π.Ε.Κ.Α. που άπτονται των αρμοδιοτήτων των Περιφερειών και τα προβλήματα που απασχολούν τις 13 Περιφέρειες της Ελλάδας, στα πρώτα βήματα εφαρμογής του «Καλλικράτη».

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο κ. Γιακαλής, όπως και οι υπόλοιποι Περιφερειάρχες έθεσαν στην ηγεσία του Υπουργείου θέματα που αφορούν, ιδίως, την ανάγκη εκπόνησης και παρακολούθησης   των Ειδικών Χωροταξικών Σχεδίων, τη συνεργασία Υπουργείου – Περιφερειών στην προώθηση και πλήρη αξιοποίηση του Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιβάλλοντος και Αειφόρου Ανάπτυξης (ΕΠΕΡΑΑ), τη συνεργασία Υπουργείου-Περιφερειών στον προγραμματισμό έργων και δράσεων από το Πράσινο Ταμείο, την αποσαφήνιση του κανονιστικού πλαισίου για τις αρμοδιότητες που αφορούν την προστασία του περιβάλλοντος και που πρέπει να ασκούνται από τις Περιφέρειες, την επίλυση διαδικαστικών ζητημάτων που αφορούν την συγκρότηση των Κλιμακίων Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος (ΚΕΠΠΕ), των Επιτροπών Αρχιτεκτονικού και Πολεοδομικού Ελέγχου (ΕΠΑΕ) και των Συμβουλίων Χωροταξίας-Οικισμού και Περιβάλλοντος (ΣΧΟΠ).
Επίσης, συζητήθηκαν ειδικότερα ζητήματα που απασχολούν κάθε Περιφέρεια ξεχωριστά, και αποφασίστηκε η συγκρότηση κοινών ομάδων εργασίας τόσο σε κεντρικό επίπεδο, όσο και ανά Περιφέρεια, για άμεση επίλυση όλων των τρεχόντων προβλημάτων.

Μετά το τέλος της συνάντησης ο Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κ. Αθανάσιος Γιακαλής δήλωσε: «Ήταν μία πολύ χρήσιμη συνάντηση με την κα. Υπουργό όπου συζητήσαμε διεξοδικά διάφορα ζητήματα περιβάλλοντος που μας απασχολούν γενικά αλλά και κάθε Περιφέρεια ξεχωριστά. Θέλουμε για το Βόρειο Αιγαίο περιβαλλοντικές πολιτικές μέσω όλων των διαθέσιμων τρόπων και εργαλείων με στόχο φυσικά την ανάπτυξη των νησιών μας.». 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου