Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΙΚΑΡΙΑΣ

                                                                                                     Ικαρία 17/3/2011
   
    Λόγω του αδιεξόδου στο θέμα των μεταφορών των μαθητών, αντιπροσωπεία από  τους συλλόγους γονέων και κηδεμόνων της Ικαρίας μαζί με μεταφορείς-οδηγούς, παρευρέθηκαν στην Μυτιλήνη προκειμένου να συναντηθούν με τον περιφερειάρχη και να παρέμβουν στο περιφερειακό συμβούλιο με μοναδικό στόχο την εξεύρεση οριστικής λύσης. Είναι χαρακτηριστικό πως το πρόβλημά μας δεν είχε εγγραφθεί στην ημερήσια διάταξη του περιφερειακού συμβουλίου και τελικά συζητήθηκε εκτός ημερησίας διάταξης λόγω της παρέμβασής μας.                                
    Προφανώς, ένας μήνας ταλαιπωρίας γονιών-μαθητών-εκπαιδευτικών δεν είναι αρκετός για να ευαισθητοποιήσει την τοπική εξουσία …
   Οι εκπρόσωποι των γονέων, αφού περιέγραψαν το χάος που επικρατεί με την παύση των μεταφορών στο νησί μας, ζήτησαν μία σαφή πολιτική δέσμευση και ένα χρονοδιάγραμμα επίλυσης του ζητήματος από την περιφέρεια, μιας και από 1/1/2011 έως και 30/6/2011, η ευθύνη της μεταφοράς των μαθητών ανήκει στην περιφέρεια (από το νέο σχολικό έτος αναλαμβάνουν οι δήμοι).
   Κατόπιν συνάντησης με τον κύριο περιφερειάρχη και της συζήτησης του θέματος στο περιφερειακό συμβούλιο, ελήφθησαν οι εξής αποφάσεις:
  - Έγκριση ψηφίσματος από το περιφερειακό Συμβούλιο – κατόπιν ομόφωνης απόφασης - που θα απευθύνεται στο Υπουργείο Εσωτερικών και θα ζητάει την άμεση επίλυση του θέματος.
  - Αναμονή για ψήφιση σχετικής τροπολογίας στην ελληνική βουλή μέχρι τις αρχές της άλλης εβδομάδας, η οποία θα βοηθήσει να ξεπεραστεί ο σκόπελος των μη υπογεγραμμένων συμβάσεων, να υπογραφούν νέες και να ανοίξει τελικά ο δρόμος της εξόφλησης των χρεών προς τους μεταφορείς. Σε περίπτωση που η τροπολογία δεν ψηφιστεί, ο περιφερειάρχης δεσμεύτηκε προσωπικά για την στήριξη του ιδίου και του συμβουλίου στις όποιες κινητοποιήσεις αποφασιστούν.
   Αρνητική εντύπωση ωστόσο προκάλεσε το γεγονός της αποποίησης των ευθυνών εκ μέρους της περιφέρειας, μιας και ο περιφερειάρχης μας παραπονέθηκε πως τα βάζουμε με τον πιο αδύναμο κρίκο!!!
   Θεωρούμε ότι πέρα από οποιαδήποτε νομική ευθύνη που όντος έχουν, έχουν πάνω από όλα την ηθική ευθύνη απέναντι στους πολίτες της περιφέρειάς τους, των οποίων τα συμφέροντα υποτίθεται ότι υπηρετούν.
  Απορία προκαλεί επίσης το γεγονός ότι ενώ μια μέρα πριν το ταξίδι μας οι συμβάσεις των μεταφορέων είχαν κριθεί άκυρες από το ελεγκτικό συμβούλιο, μια μέρα μετά και ύστερα από την παρέμβασή μας, οι συμβάσεις ως δια μαγείας βρίσκονταν στις υπηρεσίες τις περιφέρειας στην Ικαρία έτοιμες προς υπογραφή! ! !    Τέλος έγινε  σαφές στους γονείς που συμμετείχαν στην αποστολή αυτή πως μόνο η κινητοποίηση και επαγρύπνησή μας μπορούν να πιέζουν καταστάσεις.
   Αναμένουμε τις εξελίξεις και ευελπιστούμε πως θα τηρηθούν τα συμφωνηθέντα, σε κάθε διαφορετική  περίπτωση οι σύλλογοι γονέων θα επανακαθορίσουν τη στάση τους.
        Επειδή σημείο-κλειδί είναι η ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή, θεωρούμε πως μέχρι αυτή να ψηφιστεί δεν μπορεί κανένα πολιτικό πρόσωπο να ισχυρίζεται ότι το θέμα λύθηκε και να προτρέπονται οι μεταφορείς «να ξεκινήσουν δουλειά βάζοντας τέλος στην ταλαιπωρία των μαθητών και των γονιών τους» .
 
             ΟΙ ΕΚΠΡΌΣΩΠΟΙ ΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΤΗΣ ΙΚΑΡΙΑΣ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου