Δευτέρα 18 Απριλίου 2011

Α.Δ.Ε.Δ.Υ : ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ


Α.Δ.Ε.Δ.Υ                                                               
Ν.Τ.  ΣΑΜΟΥ                                                                Σάμος  11/04/2011 

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ

Στη μείωση των μισθών και των συντάξεων, στις αυξημένες δαπάνες για την Υγεία, την Πρόνοια και την Παιδεία, στις ληστρικές ανατιμήσεις των τιμολογίων των πρώην ΔΕΚΟ, προσθέτουν την αύξηση στα εισιτήρια όλων των πλοίων με αυξήσεις που φτάνουν ακόμα και στο 10%. Από την πρώτη Απριλίου, πλήρως αποθρασυμένες από την αντιλαϊκή πολιτική, επέβαλαν ήδη αυξήσεις 4 μεγάλες ακτοπλοϊκές εταιρείες, ενώ αναμένεται να ακολουθήσουν και άλλες και μέχρι τις 15 Απρίλη θα έχουν μπει στο χορό των αυξήσεων όλες οι εταιρείες.
Την ίδια ώρα που χύνουν κροκοδείλια δάκρυα για τα νησιά που ερημώνουν, τον τουρισμό που καταστρέφεται και που κατηγορούν τις κινητοποιήσεις των ναυτεργατών για αυτά, την ίδια ώρα μεγαλώνουν τις δυσκολίες πρόσβασης εκατομμυρίων ανθρώπων στα νησιά. Δυσκολεύουν τις δυνατότητες διακοπών, αυξάνουν το κόστος μεταφοράς των προϊόντων.
Κλέβουν όλοι τους μαζί για μια ακόμα φορά τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα, επιβεβαιώνοντας ότι δε σταματούν μπροστά σε οποιοδήποτε έγκλημα, προκειμένου να διατηρηθούν και να αυξηθούν τα εφοπλιστικά κέρδη.
Πέρα από τις εξωφρενικές αυξήσεις στα εισιτήρια, που εξασφαλίζει στους εφοπλιστές η αντιλαϊκή πολιτική, στο σκηνικό των προνομίων έρχονται να προστεθούν και οι επιδοτήσεις που τους έχουν προσφέρει απλόχερα οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, διαχρονικά από το 2001, με την πατέντα των «άγονων γραμμών». Έτσι, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που σημειωτέον εξακολουθεί να έχει τους ναυτεργάτες σε καθεστώς πολιτικής επιστράτευσης, αυξάνει κατά 33% περίπου το ποσό των επιδοτήσεων που είχε αρχικά προϋπολογίσει για το 2011, ώστε οι εφοπλιστές από 92,8 ευρώ να εισπράξουν τελικά 126 εκατομμύρια ευρώ!
Σε ό,τι αφορά τις τιμές των εισιτηρίων, είναι χαρακτηριστικά τα στοιχεία για την δική μας γραμμή για να βγει συμπέρασμα. Από Πειραιά για Ικαρία το εισιτήριο οικονομικής θέσης από 45,50 που ήταν «πέταξε» στα 50,50 ευρώ, ποσοστό αύξησης10,98%! Από Πειραιά για Σάμο η τιμή του εισιτηρίου διαμορφώνεται από τα 52,50 στα 58 ευρώ (ποσοστό αύξησης 9,48%), για Νάξο από 46 στα 51 ευρώ (αύξηση10,8%).
Η απάντηση σε αυτές τις αντιλαϊκές πολιτικές είναι η ενιαία δράση των συνδικάτων με τους κατοίκους των νησιών, τη νεολαία για τη ματαίωση των ληστρικών αυξήσεων και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για να γίνουν τα καράβια λαϊκή περιουσία στην υπηρεσία των λαϊκών στρωμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου