Τετάρτη 11 Μαΐου 2011

Α.Δ.Ε.Δ.Υ Ν.Τ ΣΑΜΟΥ :Κάλεσμα


Α.Δ.Ε.Δ.Υ
Ν.Τ  ΣΑΜΟΥ                                                                               03/05/2011

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΜΑΖΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 11 ΜΑΗ


Συνάδελφοι , συναδέλφισσες,
Ήδη «κλείνει» ένας ολόκληρος χρόνος από την ψήφιση του Μνημονίου, και ενώ στις πλάτες μας «συσσωρεύονται» κάθε μέρα οι συνέπειες της αντεργατικής πολιτικής:  η ανεργία έχει σκαρφαλώσει στο 15%, η υποαπασχόληση, οι συμβάσεις ευελιξίας, η μερική απασχόληση και η εκ περιτροπής εργασία τείνουν να κυριαρχήσουν, η απόλυση επικρέμαται σαν «δαμόκλειος σπάθη» πάνω από τα κεφάλια των εργαζομένων, οι μισθοί μειώνονται δραματικά, και ο κίνδυνος της φτώχειας αγκαλιάζει όλο και μεγαλύτερα τμήματα εργαζομένων.
Η κυβέρνηση συνεχίζει και κλιμακώνει την επίθεση σε βάρος όλων των εργαζομένων, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε όλους τους τομείς, με ατέλειωτη σειρά μέτρων νκαι νομοθετημάτων. Χαρακτηριστικά παραδείγματα:
  • Με το "Σχέδιο μελέτης για το μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων" προωθούνται η ολοκληρωτική κατάργηση του 13ου- 14ουμισθού (δώρο Χριστουγέννων, δώρο Πάσχα, επίδομα αδείας), η κατάργηση όλων των επιδομάτων (εκτός από το οικογενειακό, θέσης, ειδικών συνθηκών, αποδοτικότητας), η δραστική μείωση των μισθών από 25%-40%, η μείωση των θέσεων εργασίας στο Δημόσιο.
  • Με νέο νομοσχέδιο και κοινό παρονομαστή τις ανατροπές στα εργασιακά δικαιώματα και το παραπέρα ξεζούμισμα των εργαζομένων, αυξάνονται οι ώρες εργασίας στο δημόσιο. Ιδιαίτερα στους νηπιαγωγούς και τους βρεφονηπιοκόμους, που εργάζονται στους Δημοτικούς Παιδικούς και Βρεφικούς Σταθμούς, το ωράριο αυξάνεται κατά 10 ώρες την βδομάδα, εξέλιξη που θα έχει σοβαρές επιπτώσεις στα παιδιά, αλλά και στην οικογένειά τους.  
  • Στον τομέα της Υγείας η αντεργατική πολιτική κυβέρνησης - ΕΕ – τρόικας, συνιστά κυριολεκτικά κίνδυνο για τη ζωή και την υγεία του λαού: Σε όλο και πιο πολλά Νοσοκομεία υπάρχουν ελλείψεις υλικών από απλά έως πολύ σημαντικά, «κρίσιμα για την ασφάλεια των νοσηλευομένων», με τους ασθενείς να αναγκάζονται να φέρνουν μέχρι και σεντόνια από το σπίτι τους. Ενώ απίστευτη είναι η ταλαιπωρία και η ομηρία των ασφαλισμένων όπως στον ΟΠΑΔ, προκειμένου να προμηθεύονται τα φάρμακα  τους.
Για τους εργαζόμενους στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα, τους άνεργους, τους συνταξιούχους, τις γυναίκες, τους νέους, ο αγώνας και η οργάνωση της πάλης είναι μονόδρομος.
Μόνο αυτήν την επιλογή έχουμε: Να απαντήσουμε σήμερα και όχι αύριο στην αντεργατική πρόκληση. Να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας με όποιο κόστος: να εμποδίσουμε η ζωή μας και τα δικαιώματα μας, η ζωή των παιδιών και των οικογενειών μας να είναι το προσάναμμα για να φουντώνουν τα καπιταλιστικά κέρδη.
Να μην περιμένουμε άλλο! Να ξεσηκωθούμε όλοι! ΤΩΡΑ!
Χαμένοι αγώνες δεν υπάρχουν. Χαμένη θα είναι η ζωή μας και το μέλλον των παιδιών μας αν δεν αγωνιστούμε.

ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΛΑΟ - ΝΑ ΠΤΩΧΕΥΣΕΙ Η ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 11 ΜΑΗ

Όλοι στις κοινές συγκεντρώσεις

Στη Σάμο, στο Εργατικό Κέντρο στις 10πμ

Στην Ικαρία, στον Εύδηλο στις 12πμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου