Παρασκευή 10 Ιουνίου 2011

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων 1ου Δημοτικού Αγίου Κηρύκου.

Άγιος Κήρυκος Ικάριας 

8/6/2011 Τηλ-2275023347 / Fax – 2275022993 email - nkl@otenet.gr


Προς
1) Γραφείο Α/βαθμιας εκπαίδευσης Ικάριας

2) Διεύθυνση 1ου δημοτικού σχολειού Α. Κηρύκου

3) Μελή του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων

4) Δ.Σ Συλλόγων γονέων & κηδεμόνων ικάριας

5) Σύλλογο εκπαιδευτικών Α/βαθμιας εκπαίδευσης Ικάριας - Φούρνω
ν


Για τις πρόσφατες αποφάσεις του Υπουργείου Παιδείας


Το Υπουργείο Παιδείας με απόφαση του (έγγραφο με αριθμό Φ. 12/520/611575/Γ1/30-5-2011) κλείνει τη συντριπτική πλειονότητα των ολοήμερων τμημάτων των σχολείων που είναι μικρότερα από 6/θέσια καθώς και όλα τα τμήματα που δεν έχουν 15 μαθητές και άνω. Στα ολοήμερα σχολεία της χώρας φοιτούσαν πάνω από 140.000 μαθητές, για τη λειτουργία τους δούλευαν περίπου 4.000 δάσκαλοι και 7.000 εκπαιδευτικοί ειδικοτήτων. Πρόκειται για μια απόφαση που αφαιρει 14 οργανικές θέσεις δασκάλων από τα σχολεία στις περιφερειακές ενότητες Σάμου & Ικάριας- Φούρνων (5 στα νησιά της επαρχίας Ικάριας) και περικόπτει θέσεις ειδικοτήτων. Παράλληλα η απόφαση του Υπουργείου Παιδείας για τη διδασκαλία μιας μόνο δεύτερης ξένης Γλώσσας στο Δημοτικό και το Γυμνάσιο ανοίγει τους ασκούς του Αιόλου για απολύσεις στο Δημόσιο Σχολείο, μεσω της κατάργησης οργανικών θέσεων με το πρόσχημα της παύσης διδασκαλίας του επιστημονικού αντικειμένου.


Οι αποφάσεις αυτές συνιστούν κατά την άποψη μας μια νέα επίθεση στη ζωή της λαϊκής οικογένειας, ανοίγουν το δρόμο στην άμεση περικοπή θέσεων εργασίας, στην ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών. Και τα μέτρα αυτά αποδεικνύουν τι σημαίνει το «Νέο Σχολείο» της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ : «σχολείο ΑΕ», σχολείο διαφοροποιημένο, σχολείο με απλήρωτους, ελαστικά εργαζόμενους, χωρίς δικαιώματα εκπαιδευτικούς. Η εξέλιξη αυτή εντάσσεται στην πολιτική αυτονομίας της «σχολικής μονάδας» και των γενικότερων αναδιαρθρώσεων στο εκπαιδευτικό σύστημα: Κενά και τοποθετήσεις ανά συγκεκριμένο σχολείο. Σχολεία αποκεντρωμένα με διαφορετικό αναλυτικό πρόγραμμα και διαφορετικό προσωπικό που θα το υλοποιεί κάθε χρονιά. Περιορισμός των προσλήψεων, αύξηση του ωραρίου εργασίας, περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων είναι κομμάτια του ίδιου «παζλ».


Το Δ.Σ του συλλόγου γονέων και κηδεμόνων του 1ου δημοτικού Σχολειού Αγίου Κηρύκου δηλώνει πως δεν δεχόμαστε σε καμία περίπτωση και για κανένα λόγο να συναινέσουμε στην εφαρμογή αυτών των αποφάσεων. Τέλος αφού κάνουμε καθαρό πως δεν δεχόμαστε να χαρακτηριστεί το σχολείο μας γαλλόφωνο ή γερμανόφωνο , καλούμε τους γονείς να μην συμπληρώσουν και να μην παραδώσουν τις αιτήσεις επιλογής ξένων γλωσσών. Γιατί έτσι ουσιαστικά συμβάλουν στην εφαρμογή των κατευθύνσεων του υπουργείου, αφού δεν επιλέγουν πια γλώσσα θα διδαχτούν τα παιδία τους αλλά καθορίζουν πια δεν θα έχουν την δυνατότητα να διδαχτούν.


Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε και τους υπόλοιπους συλλόγους γονέων της Ικάριας και των φούρνων να κινηθούν αν πιστεύουν πως η πρόταση μας υπερασπίζεται τα δικαιώματα των παιδιών μας στην εκπαίδευση που δικαιούνται.


ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ



· Να μην κλείσει κανένα τμήμα! Να μην γίνει καμιά απόλυση! Καμιά κατάργηση οργανικών θέσεων !

· Να μην καταργηθεί το δικαίωμα των μαθητών να επιλέγουν τη δεύτερη ξένη γλώσσα που θα διδαχτούν στο σχολείο τους !

· Στα ολοήμερα τμήματα να εξασφαλιστούν :

1) Πλήρης σίτιση όλων των μαθητών στο σχολείο,

2) Χώροι κατάλληλοι για την ξεκούραση και το παιχνίδι των μαθητών,

3) 15 μαθητές/τμήμα κι ένας δάσκαλος να βοηθά στην προετοιμασία της μελέτης για την επόμενη μέρα.

· Σταθερή και μόνιμη δουλειά για όλους. Μαζικοί διορισμοί από το Υπουργείο Παιδείας. Κατάργηση κάθε μορφής ελαστικής απασχόλησης. Μονιμοποίηση τώρα όλων των συμβασιούχων στην εκπαίδευση (αναπληρωτών, ωρομισθίων) χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

· Δίχρονη υποχρεωτική προσχολική αγωγή και Ενιαίο Δωδεκάχρονο σχολείο για όλα τα παιδιά.


Το Δ.Σ του συλλόγου γονέων & κηδεμόνων 1ου δημοτικού Αγίου Κηρύκος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου