Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Ανακοίνωση Συνδικάτων σχετικά με το ΙΚΑ Ευδήλου

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΦΕΡΝΟΥΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ



Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Συμπατριώτες , συμπατριώτισσες.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα στο διαδίκτυο (14/10/11) ανακοινώθηκε ότι αναστέλλεται η απόφαση κατάργησης του παρατήματος ΙΚΑ Ευδήλου.

Θεωρούμε πως αυτή η μερική υποχώρηση της διοίκησης του ΙΚΑ δεν πρέπει να μας εφησυχάζει, καθώς ανακοινώνεται αναστολή και όχι ακύρωση της εν λόγω απόφασης. Ταυτόχρονα πιστεύουμε ότι αυτή η εξέλιξη είναι επιτυχία του αγώνα των Ικαριωτών που με τη μαζική συμμετοχή εκατοντάδων στο συλλαλητήριο της 5ης Οκτωβρίου , τη συμμετοχή δεκάδων στην καθημερινή «περιφρούρηση» του παραρτήματος του ΙΚΑ όλες της επόμενες ημέρες, τα διαβήματα και τις διαμαρτυρίες φορέων, σωματείων, του Εργατικού Κέντρου και του Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ, απέδειξαν ότι ο μαζικός, οργανωμένος, επίμονος αγώνας που χτυπάει την αντιλαϊκή πολιτική μπορεί να έχει αποτελέσματα.

Χαιρετίζουμε όσους συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια ιδιαίτερα όμως χαιρετίζουμε τους εκατοντάδες Ικαριώτες, τους εργαζόμενους και τις λαϊκές οικογένειες που στο πλάι των ταξικών οργανώσεων έδωσαν αυτό τον αγώνα.


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Συμπατριώτες , συμπατριώτισσες.

Δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επαναπαυθούμε, κανένας εφησυχασμός. Η κυβέρνηση έχει πολλά «διδακτορικά» σε ψέμματα, ελιγμούς ,υπαναχωρήσεις, προκειμένου να κατευνάζει την αγανάκτηση και να παγώνει τους αγώνες.

Καμία αναμονή απέναντι στην αντεργατική επίθεση κυβέρνησης- Ε.Ε.- ΔΝΤ που βρίσκεται σε εξέλιξη, τη συνειδητή επιλογή τους να μας πτωχεύσουν, να μας εξαθλιώσουν, να καταστρέψουν τις ζωές μας και τις ζωές των παιδιών μας.

Συνεχίζουμε με... ... τη 48ωρη πανεργατική απεργία 19 και 20 Οκτωβρίου.

Τετάρτη 19 Οκτωβρίου ολοήμερες δράσεις σε Άγιο Κληρυκο, Εύδηλο, Ράχες.

Πέμπτη 20 Οκτωβρίου, συγκέντρωση στον ΕΥΔΗΛΟ στις 12πμ


Εργατικό Κέντρο Σάμου

Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ

Συνδικάτο Οικοδόμων

Σωματείο Επισιτισμού

Επιτροπή Αγώνα Αυτοαπασχολούμενων

Ένωση Δημοκρατικών Γυναικών Ικαρίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου