Τρίτη 25 Οκτωβρίου 2011

ΕΚΣ - ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΠΕΡΓΙΑ & ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ

ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ 254/1935 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ - ΜΕΛΟΣ ΓΣΕΕ & ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΤΗΛ: 22730 27561 # FAX: 22730 28440 # E-MAIL:eksamou@otenet.gr


Σάμος 22 Οκτώβρη 2011

Το Εργατικό Κέντρο Σάμου, χαιρετίζει τις μεγαλειώδεις απεργιακές συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα. Χαιρετίζουμε την μεγάλη η συμμετοχή στις απεργιακές συγκεντρώσεις στην πλατεία Πυθαγόρα στη Σάμο (9/10) και στην πλατεία Ευδηλου στην Ικαρία(20/10), καθώς και στην διήμερη κατάληψη του Δημαρχείου Σάμου.

Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα ένωσαν τις φωνές τους κάτω από τα συνθήματα: φτάνει πια όχι άλλες θυσίες για τα κέρδη των μονοπωλίων, την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία, κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας.

Η συμμετοχή του Σαμιώτικου λαού στη διήμερη κατάληψη του Δημαρχείου ανέδειξε στοιχεία προσφοράς, αλληλεγγύης, ετοιμότητας, χαρακτηριστικά που είναι αναγκαία για τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται, αλλά και απαραίτητες για την οργάνωση του δικού μας αγώνα και την όξυνση της ταξικής πάλης.

Η ανεβασμένη συμμετοχή στις διήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις, η αύξηση της εμπιστοσύνης της εργατικής τάξης και των λαϊκών ανθρώπων στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και στο ΠΑΜΕ, είναι αποτέλεσμα διαρκών αγώνων με την συνεπή ταξική γραμμή πάλης, όλα αυτά τα χρόνια. Γραμμή πάλης που είναι καρφί στο μάτι του συστήματος και αυτών που το στηρίζουν.

Εκ μέρους της Διοίκησης του ΕΚΣ , εκφράζουμε στην οικογένεια του νεκρού συναδέλφου μας, οικοδόμου, γραμματέα του παραρτήματος Βύρωνα του Συνδικάτου Οικοδόμων, τα θερμά μας συλλυπητήρια. Υποσχόμαστε ότι ακόμα πιο αποφασιστικά θα συνεχίσουμε τους αγώνες για τα οράματα που μαζί του παλεύαμε.

Καταδικάζουμε την οργανωμένη δολοφονική επίθεση εναντίον της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα. Κάθε φορά που ανεβαίνει η ταξική πάλη, δίπλα στους κρατικούς, κατασταλτικούς μηχανισμούς δραστηριοποιείται και ένας άλλος μηχανισμός, στον οποίο συνυπάρχουν φασιστοειδή, αναρχικοί, χρυσαυγίτες και άνθρωποι του Καρατζαφέρη, με οπλισμό αστυνομίας. Οι γνωστοί κουκουλοφόροι. Όλοι αυτοί επιχείρησαν να χτυπήσουν τη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ. Αυτό το γεγονός ήταν και η αιτία, το οποίο τελικά οδήγησε στο θάνατο του συνδικαλιστή του ΠΑΜΕ και στον τραμαυτισμό δεκάδων άλλων.

Χάρις στην περιφρούρηση, στην οργάνωση, την ψυχραιμία και την αποφασιστικότητα των δυνάμεων του ΠΑΜΕ οι μηχανισμοί αυτοί αναχαιτίστηκαν, αντιμετωπίστηκαν και αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Όταν η αστική τάξη και τα κόμματά της δεν μπορούν να χειραγωγήσουν άλλο την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα, με την εργοδοτική τρομοκρατία και με τα εκβιαστικά διλήμματα περί χρεοκοπίας, τότε το σύστημα χρησιμοποιεί τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, κράτους και παρακράτους.

Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να περιφρουρούμε τους αγώνες μας. Τα σχέδια τρομοκράτησης του Λαού δεν θα περάσουν. Το ταξικό κίνημα θα κόψει το χέρι της μαύρης αντίδρασης και των προβοκατόρων.

Συνεχίζουμε πιο δυναμικά. Οργανωνόμαστε μαζικά στα σωματεία, δυναμώνουμε την κοινωνική συμμαχία εργατών, αγροτών, ελεύθερων επαγγελματιών, γυναικών και νεολαίας. Αγώνας τώρα για να ανατραπούν τα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης. Κάτω η κυβέρνηση και τα κόμματα της πλουτοκρατίας. Αγώνας για αποδέσμευση από τη λυκοσυμμαχία της ΕΕ. Αγώνας για μια άλλη κοινωνία που θα βγουν στο προσκήνιο οι εργάτες, οι αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι και η νεολαία.  


Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου