Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

Λ.Α.Σ Φούρνων-Κορσεών: Ανακοίνωση σχετικά με το δημόσιο ελαιοτριβείο.

Φούρνοι 26 Οκτωβρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Προς όλους τους Φουρνιώτες

Λόγο της εσκεμμένης διαστρέβλωσης της θέσης μας , από την πλειοψηφία του δημοτικού συμβουλίου, στο ζήτημα του δημοτικού ελαιοτριβείου, έχουμε υποχρέωση να σας διευκρινίσουμε την θέση μας επί του θέματος.

Από την έναρξη της τρέχουσας δημοτικής περιόδου , η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε να ενημερωθεί από τον Δήμαρχο , για τα περιουσιακά στοιχεία του Δήμου αλλά και τον έλεγχο της διαχείρισης αυτών. Σας πληροφορούμε λοιπόν ότι 10 μήνες μετά δεν έχει γίνει καμία απογραφή της δημοτικής περιουσίας, παρ'όλο που αυτό θα έπρεπε να έχει γίνει βάσει του νόμου (Καλλικράτης) πριν την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2011 . Η Λαϊκή Συσπείρωση έβαζε το θέμα της ενημέρωσης σχεδόν σε όλα τα δημοτικά συμβούλια χωρίς καμιά ανταπόκριση μέχρι σήμερα . Το ίδιο ζητήσαμε και για το δημοτικό ελαιοτριβείο, να ενημερωθούμε για το νομικό καθεστώς του, εάν είναι δημοτική επιχείρηση, εάν μισθώνεται και με πιους όρους .

Με λίγα λόγια πώς λειτουργεί .

Η απάντηση που έχουμε πάρει από τον Δήμαρχο είναι ότι , «Εμείς με αυτές τις συνθήκες δεν το ξαναδουλεύουμε» . Ποιες συνθήκες εννοούν? ΤΟ ΟΤΙ ΖΗΤΑΜΕ ΕΛΕΓΧΟ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ. Τα συμπεράσματα δικά σας....

Η θέση της Λαϊκής Συσπείρωσης είναι ότι δημοτικό ελαιοτριβείο, πρέπει να λειτουργήσει ανεξάρτητα με την ποσότητα της παραγωγής , με διαφανείς όμως διαδικασίες, γιατί καλύπτει μια σοβαρή ανάγκη των παραγωγών στον τόπο μας και για αυτό τον λόγο κατασκευάστηκε από τον δήμο .


ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΦΟΥΡΝΩΝ ΚΟΡΣΕΩΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου