Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Ανακοίνωση Ε.Κ.Σ σχετικά με την απεργία στις 18 & 19/01

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ 254/1935 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ - ΜΕΛΟΣ ΓΣΕΕ & ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

ΤΗΛ: 22730 27561 # FAX: 22730 28440 # E-MAIL: eksamou@otenet.gr
Σάμος 23 Ιανουαρίου 2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Μετά την 48ωρη Απεργία (18 & 19/1/12) υπήρξαν πολλές αντιδράσεις για τις κινητοποιήσεις και την δράση των δυνάμεων του ΠΑΜΕ και του ΕΚΣ. Λυσσαλέα ήταν η επίθεση ιδίως για την δεύτερη μέρα που υπήρξε συντονισμός στα λιμάνια, από τον Πειραιά, στον Εύδηλο, στον Άγιο Κήρυκο, στο Καρλόβασι και στο Βαθύ.
Τα συμφέροντα των εφοπλιστών έχουν πολλούς υπερασπιστές. Τα όποια επιχειρήματα ακουστήκανε, υποκρύπτουν αυτό ακριβώς. Την ταξική και κομματική τους τοποθέτηση υπέρ του εφοπλιστικού κεφαλαίου και όχι μόνο.
Δυνάμεις που μέχρι σήμερα δεν θέλουν να καταγγείλουν αυτήν την πολιτική και την τρικομματική κυβέρνηση, βγήκαν με ψευτοεπιχειρήματα να δημιουργήσουν σύγχυση στον Σαμιακό Λαό και ιδίως στους εργάτες, τους αγρότες, στους αυτοαπασχολούμενους, στη νεολαία και γενικά σε όλα τα φτωχά λαϊκά στρώματα που πλήττονται από αυτή την πολιτική και από αυτούς που τους υποστηρίζουν. Συγχέουν επίτηδες τα επιχειρηματικά συμφέροντα που στηρίζουν με τα λαϊκά συμφέροντα.
Η επίθεση και η λάσπη στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ και του ΕΚΣ δεν είναι τυχαία, ούτε γίνεται πρώτη φορά και την περιμέναμε. Πάντα όταν γίνονται κινητοποιήσεις και διασαλεύονται μικρά ή μεγάλα συμφέροντα, κινητοποιούνται αυτοί οι μικροαστικοί μηχανισμοί της ντόπιας αντίδρασης. Μηχανισμοί του κομματικού και εργοδοτικού κατεστημένου.
Επίθεση αναμενόμενη γιατί η υπεράσπιση των εργασιακών δικαιωμάτων των εργαζομένων μας έχει φέρει πολλές φορές σε αντιπαράθεση με τέτοιους μηχανισμούς.
Τα επιχειρήματα που ακούστηκαν ήταν για τις σημαίες του ΠΑΜΕ, ότι τα αιτήματα είναι πολλά, ότι δεν θίγουμε τον εφοπλιστή, ότι ταλαιπωρήθηκαν οι επιβάτες, ότι οι συγκεντρώσεις είναι κομματικοποιημένες κ.λ.π. με προφανή στόχο την κατασυκοφάντηση και την απομαζικοποίηση του ταξικού κινήματος.
Καταγγέλλουμε :
1. την πλοιοκτήτρια εταιρεία που έβγαλε ανακοίνωση και μας απειλεί με αποκλεισμό των νησιών μας και ότι εάν συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις θα διακόψει τα δρομολόγια.
2. την κυβέρνηση που μέχρι σήμερα μένει απαθής στα αιτήματα των νησιωτών αλλά πάντα πρόθυμη στα καλέσματα των εφοπλιστών.
3. μερικά ΜΜΕ που πριν την απεργία, τις ανακοινώσεις μας αλλά και τις συγκεντρώσεις της Συντονιστικής τις είχαν θάψει, ενώ αμέσως μετά πρώτα έσυραν το χορό της συκοφάντησης των αγώνων σηκώνοντας τη δική τους κομματική και ταξική σημαία που εκπροσωπούν. Έκαναν ότι δεν είδαν τα χειροκροτήματα από τους πράγματι ταλαιπωρημένους επιβάτες, αλλά προέκριναν μόνο τα παράπονα και την ταλαιπωρία των επιβατών της 1 ημέρας και ξέχασαν τις υπόλοιπες 364.
4. τοπικά στελέχη που ανησύχησαν για την ενότητα την στιγμή που οι ίδιοι ήταν απόντες από όλες τις κινητοποιήσεις. Στελέχη που βαστάνε τα μπόσικα στα ψηφοδέλτια των κομμάτων της τρόϊκας, στελέχη που δεν έχουν εκφράσει καμία διαφωνία με το σύνολο της αντιλαϊκής πολιτικής της τωρινής και της προηγούμενης κυβέρνησης, στελέχη που τάσσονται ακόμα και τώρα στο πλευρό των εφοπλιστών ζητώντας ακόμα μεγαλύτερες επιδοτήσεις.
Τους απαντάμε ότι οι κινητοποιήσεις θα συνεχιστούν και δεν θα υποστείλουμε την σημαία του αγώνα και καμιά άλλη σημαία. Θα συνεχίσουμε. Οι αγώνες και τα αιτήματά μας θα συνεχίσουν να εκπροσωπούν τα φτωχά λαϊκά στρώματα και σε καμιά περίπτωση δεν θα κάνουμε εκπτώσεις σε όφελος των συμφερόντων της πλουτοκρατίας και μερικών τοπικών μικροσυμφερόντων.
Τα προβλήματα του τόπου και των κατοίκων είναι ταξικά και ταξικός είναι κι ο αγώνας που θα συνεχίσουμε να κάνουμε.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου