Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

Εργατικό Κέντρο Σάμου:Απεργία 18-19 Ιανουαρίου - Δελτίο Τύπου



ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΟΜΟΥ ΣΑΜΟΥ
ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΗΚΕ ΜΕ ΤΗΝ 254/1935 ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟΥ ΣΑΜΟΥ - ΜΕΛΟΣ ΓΣΕΕ & ΙΔΡΥΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ ΠΑΜΕ
ΤΗΛ: 22730 27561 # FAX: 22730 28440 E-MAIL: eksamou@otenet.gr
Σάμος 9 Γενάρη 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Στις 5/1/2012 συνεδρίασε η Διοίκηση του ΕΚΣ και πήρε τις παρακάτω αποφάσεις:
1. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανατροπή της πολιτικής της πλουτοκρατίας και της τρικομματικής κυβέρνησής τους. Πολιτική που στηρίζει τα κέρδη των εφοπλιστών, των τραπεζιτών και των μονοπωλιακών ομίλων, σε βάρος των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Αυτή η πολιτική ευθύνεται και για τα εκρηκτικά τοπικά μας προβλήματα. Όσο κάποιοι αρνούνται να την πολεμήσουν και στρουθοκαμηλίζουν τόσο τα προβλήματα αυτά θα οξύνονται.
2. Προκήρυξη 48ωρης Πανσαμιακής Απεργίας και πολύμορφες κινητοποιήσεις για τις 18 και 19 Γενάρη 2012.
3. Συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής την Τρίτη 10/1/2012 για την οργάνωση των κινητοποιήσεων.
4. Να προχωρήσουμε μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, των επαγγελματιών και εμπόρων, των αγροτών, των γυναικών και της σπουδάζουσας νεολαίας, σε συγκεντρώσεις με κοινό διεκδικητικό πλαίσιο.
5. Δεν θα συμμετέχουμε σε συγκεντρώσεις υπό την σκέπη του Αντιπεριφερειάρχη που στόχο έχουν να θολώσουν την κατάσταση γύρω από τα προβλήματα (άχρωμα-θολά αιτήματα όπως αυτά εκφράζονται στο υπόμνημα) και να εκτονώσουν την πίεση που αισθάνονται σαν φορείς που υλοποιούν την αντιλαϊκή πολιτική και έχουν τεράστιες ευθύνες. Δεν είναι τυχαίο, πιστεύουμε, που λίγες μέρες πιο μπροστά στο Περιφερειακό Συμβούλιο καταψήφιζε μαζί με τους συμβούλους του τις κινητοποιήσεις για τα ίδια θέματα.
6. Η δημιουργία του Ε.Ο.Π.Υ.Υ (εθνικός οργανισμός Παροχής Υπηρεσιών Υγείας) οδηγεί στην υποβάθμιση των υπηρεσιών Υγείας από το ΙΚΑ και τους άλλους ασφαλιστικούς φορείς, με αποτέλεσμα να πληρώνουμε ακόμα περισσότερα για την Υγεία μας, από λεφτά που δεν έχουμε. Σε αυτήν την κατεύθυνση είναι και το κλείσιμο του ΙΚΑ Καρλοβάσου και η ανεπιτυχής προσπάθεια που έγινε στο ΙΚΑ Ευδήλου.
7. Η κατάσταση των συγκοινωνιών του Νομού μας είναι εκρηκτική και ευθύνεται η πολιτική που εφάρμοζαν οι κυβερνήσεις του δικομματισμού και στήριζαν οι τοπικοί άρχοντες. Η μόνη ρεαλιστική λύση σήμερα είναι η δημιουργία εθνικού οργανισμού ακτοπλοϊκών και αεροπορικών συγκοινωνιών με κοινωνικοποίηση πλοίων και αεροπλάνων και με εργατικό έλεγχο.
8. Καταγγέλλουμε την προσπάθεια που γίνεται από την κυβέρνηση να καταργήσει τα δώρα Χριστουγέννων-Πάσχα-επίδομα αδείας και στον ιδιωτικό τομέα μαζί με την κατάργηση των ΣΣΕ και την μείωση μισθών. Καταγγέλλουμε, επίσης, την προσπάθεια που γίνεται από μερικούς εργοδότες να μην πληρώνουν (πριν καν γίνει νόμος) το Δώρο Χριστουγέννων ή το επίδομα αδείας με εκβιασμούς και απολύσεις.
9. Οι παραπάνω πολιτικές είναι υπεύθυνες για την μεγάλη ανεργία στον κλάδο των κατασκευών. Τα μηδενικά δημόσια έργα, η απουσία προγραμμάτων λαϊκής στέγης, το πάγωμα δανείων και η ανυπαρξία προγραμμάτων του οργανισμού Εργατικής Κατοικίας, οδηγούν τους εργαζόμενους στην φτώχεια και στην ανεργία.
10. Να καταβληθούν τώρα τα δεδουλευμένα σε όλους τους εργαζόμενους που απασχολούνται στα δημόσια έργα και σε άλλα έργα του Δημοσίου, της Περιφέρειας και των Δήμων και είναι απλήρωτοι.
11. Το κλείσιμο υπηρεσιών του δημοσίου (Δ.Ο.Υ, ΙΚΑ, ΤΕΛΩΝΕΙΑ…) αλλά και της τοπικής και περιφερειακής διοίκησης μαζί με την εργασιακή εφεδρεία και την απασχόληση μέσω δήθεν κοινωνικών προγραμμάτων, δημιουργούν εκρηκτικές καταστάσεις για την οικονομία του τόπου μας και την ανεργία.
Η Διοίκηση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου