Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ Ν.Ε ΙΚΑΡΙΑΣ – ΦΟΥΡΝΩΝ:Για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των νησιών μας


Η Νομαρχιακή Επιτροπή Ικαρίας και Φούρνων του ΚΚΕ καταγγέλλει στον Ικαριώτικο και Φουρνιώτικο λαό τον κ. Άδωνη Γεωργιάδη, υφυπουργό της κυβέρνησης του «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑΟΣ, για την στάση του κατά τη διάρκεια της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης του ΚΚΕ στη Βουλή (19/12/20110) για τα προβλήματα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης Ικαρίας – Φούρνων – Σάμου με τον Πειραιά.
Ο κ. Γεωργιάδης λειτούργησε σαν γνήσιος εκπρόσωπος και υπερασπιστής του εφοπλιστικού κεφαλαίου στη Βουλή, και του αξίζουν «συγχαρητήρια» για αυτό του το ρόλο.
Προκάλεσε τη μνήμη των δεκάδων αδικοχαμένων των εφοπλιστικών εγκλημάτων, «πιστοποιώντας» το αξιόπλοο του ΙΕΡΑΠΕΤΡΑ, όταν πιστοποιητικά ασφαλείας είχε και το ΣΑΜΙΝΑ και θρηνήσαμε πάνω από ογδόντα νεκρούς, είχαν και το IRON ANTONIS και το ΔΥΣΤΟΣ.
Έφτασε στο σημείο να μας απειλήσει, ότι θα μείνουμε εντελώς χωρίς καράβι αν συνεχίσουμε αυτά τα οποία κάνουμε, αν συνεχίσουμε να κάνουμε κινητοποιήσεις στα λιμάνια. «Εάν, όμως, δεν το πράξετε και αν συνεχίσετε αυτά τα οποία κάνετε, εάν δεν έρθει άλλη εταιρεία να βάλει πλοίο στη γραμμή και εάν εσείς συνεχώς κάνετε κινητοποιήσεις στα λιμάνια είτε στον απόπλου, είτε όπου πηγαίνει το πλοίο, η εταιρεία θα σταματήσει να εκτελεί το δρομολόγιο και ως αποτέλεσμα αυτού δεν θα υπάρχει κανένα άλλο πλοίο στη γραμμή.»
Προκαλεί με τα επιχειρήματα του, που αντιστοιχούν στους ισχυρισμούς των εφοπλιστών: «Το πλοίο το αντικατέστησε η εταιρεία γιατί με το προηγούμενο έμπαινε πάρα πολύ μέσα κάθε μήνα» και όταν ξεκάθαρα δηλώνει και παραδέχεται ότι «πλοία στις γραμμές βάζουν οι εταιρείες», ότι δηλαδή κουμάντο κάνουν οι εφοπλιστές.
Προκαλεί όταν αντί ουσιαστικής απάντησης τουλάχιστον στην αγωνία των νησιωτών, των πατριωτών μας «εξυπνακίστικα» καλεί το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ, να βάλουν δικό τους πλοίο στη γραμμή!!
Βαριές ευθύνες έχουν οι συνομιλητές του κ. Γεωργιάδη (ο Αντιπεριφερειάρχης Σάμου, ο Βουλευτής Σάμου, οι Δήμαρχοι Φούρνων και Ικαρίας, ο Σεβασμιότατος) τους οποίους επικαλείται ότι «απεδέχθησαν… τη σύμβαση με την οποία έγινε η γραμμή αλλά και τα πιστοποιητικά του πλοίου, και το πλοίο πληροί τις προδιαγραφές» συμφωνώντας επί της ουσίας μαζί του.
Δεν μας εκπλήσσει αυτή η στάση.
Ο κ. Γεωργιάδης, το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, η κυβέρνηση του «μαύρου μετώπου» ΠΑΣΟΚ- ΝΔ- ΛΑΟΣ, μια αποστολή έχουν: το τσάκισμα κάθε λαϊκού δικαιώματος, την εξυπηρέτηση με κάθε τρόπο των συμφερόντων του κεφαλαίου και μέσα σε αυτά τα πλαίσια είναι απόλυτα λογική η εχθρική στάση τους απέναντι στις διεκδικήσεις των νησιωτών καθώς την ασφάλεια και την ανθρώπινη ζωή στη θάλασσα, το δικαίωμα να ταξιδεύουμε με ασφαλή, σύγχρονα πλοία, με φτηνό εισιτήριο, όλα αυτά τα μετράνε με βάση τα συμφέροντα των εφοπλιστών.
Εμείς θα συνεχίσουμε «να διαπράττουμε» το αδίκημα των αγωνιστικών κινητοποιήσεων και διεκδικήσεων «εν γνώσει των συνεπειών του νόμου» ενάντια σε αυτή την αντιλαϊκή πολιτική φορτώνει στις πλάτες μας την κρίση για την οποία δεν ευθυνόμαστε και που σήμερα καταδικάζει τον τόπο μας να επιστρέψει δεκαετίες πίσω.
Απαιτούμε από την κυβέρνηση να εξασφαλίσει με επάρκεια και με φθηνό εισιτήριο τις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες.
Διεκδικούμε απρόσκοπτη, τακτική, καθημερινή σύνδεση των νησιών μας, χειμώνα- καλοκαίρι, με την ηπειρωτική Ελλάδα και μεταξύ τους, με δρομολόγηση σύγχρονων και ασφαλών πλοίων με φτηνά εισιτήρια και με εξασφάλιση της δουλειάς και των δικαιωμάτων των ναυτεργατών.
Λέμε όχι στην άρση του καμποτάζ.
Παλεύουμε για την εφαρμογή μιας άλλης πολιτικής που δεν θα υπηρετεί το εφοπλιστικό κέρδος, αλλά θα ικανοποιεί τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και όπου οι θαλάσσιες μεταφορές θα αποτελούν κοινωνικό αγαθό, στα πλαίσια ενός αποκλειστικά δημόσιου ενιαίου φορέα συγκοινωνιών. με εργατικό και λαϊκό έλεγχο για γρήγορη, ασφαλή και φτηνή μετακίνηση ανθρώπων και εμπορευμάτων.
Είναι στο χέρι μας, με τους συντονισμένους αγώνες μας, με αντιμονοπωλιακή συμμαχία και πάλη, με ισχυρό ΚΚΕ, να διεκδικήσουμε ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες που θα εξυπηρετούν τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των εφοπλιστών.

Ικαρία, 23 Δεκέμβρη 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου